2016. július 25., hétfő

Jön a XIII. Elekiek Világtalálkozója!

Sokszínű kulturális programokkal, Európai Uniós vetélkedőkkel, nemzetiségi bálakkal várják Elekre a családokat.

Békés megye egyik legnagyobb múltra visszatekintő kuriózum rendezvénye az Elekiek Világtalálkozója. A városban tizenharmadik alkalommal rendezik meg a négy nemzetiség ünnepét augusztus ötödike és hetedike között. A fesztivál a magyar, sváb, szlovák, román barátság jegyében készül idén is különböző programokkal. A hagyományőrzés, a közös történelmi múlt s a modern, európai uniói korszellem elevenedik meg a három napban. Ennek értelmében idén először, rendhagyó módon, Európai Sátorban, egész napos műsorokkal mutatják be az Európai Unió szervezetét a látogatóknak.

A szervezők minden korosztály számára kínálnak nagyszerű műsorokat! Első nap az ünnepélyes, látványos hintós bevonulással köszöntik a vendégeket, majd Pluhár László, Elek város polgármestere mond beszédet közösen Herman Lenz polgármesterrel, a delegáció vezetőjével. Majd a szórakozásé lesz a főszerep, hiszen indulnak a színpadi programok: mazsorett bemutató, Európai Unió történelmét ismertető játékos vetélkedők, helyi tehetségek fellépése, este pedig hazánk első számú mulatós sztárja, Kis Grófo ad fergetes koncertet. E közben idén sem marad el a tradicionális Román Batyus Táncház, melyen a legkiválóbb népdalokat húzza majd a Békés Banda.

A második napon reggel ünnepélyes határnyitás a magyar-román határszakaszon, így minden kedves vendég sétálhat egyet a két ország között a csodaszép alföldi tájon. Ezután német nyelvű Szentmisén vehetnek részt az érdeklődők. A szervezők a mozgásról és az egészséges életmódról sem feledkeznek meg, így nemzetiségi futball tornán mérhetik össze erőiket a vendégek és a hazaiak. Amíg a nagyok fociznak, a gyermekek egész napos ügyességi vetélkedőn vehetnek részt. Arcfestés, lufihajtogatás és ugrálóvár várja Őket. Szombat este a nap megkoronázásaként a legendás Sváb bálon hét órától táncolhatunk, mulathatunk hajnalig. A popzene rajongóinak a szabadtéri színpadon kilenc órától Szekeres Adrienn csodálatos hangú énekesnő ad koncertet.

Vasárnap sem maradunk színvonalas műsorok nélkül. Tíz órától nemzetiségek közötti ping-pong verseny alapozza meg a jó hangulatot, közben a család minden tagjának könnyed kikapcsolódásként Bodrogközy Rita énekesnő tart Európai Uniós vetélkedőt, gyermekműsorral fűszerezve. E napon már kettő órától indul a tánc és a jókedv, hiszen fergetes folklór délutánon hangolódhatnak az egybegyűltek az esti nagy koncertekre. A rendezvény zárónapján hat órától az RMS zenekar a legnagyobb magyar slágerekkel nyitja a szabadtéri színpadot, utánuk a Dirty Slippers mutatja be a slágerlistára felkerült új nagylemezét, majd Nótár Mary és LL Junior ad lenyűgöző koncertet! Végül tűzijátékkal búcsúzik a 13. Elekiek Világtalálkozója.

A rendezvény mindhárom napja ingyenes!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése