2014. augusztus 20., szerda

Palotanegyed Feszt. A Nő aug. 22-24.

Augusztus 22-24-i hétvégén „A Nő” körül forog a Palotanegyed Fesztivál. Világzenei koncertek, kiállítások és kézműves vásár várja a szebbik nem képviselőit és kísérőiket a belváros szívébe megrendezett ingyenes rendezvényre. A Múzeumkertben többek között Szalóki Ági, a Kerekes Band, Szirtes Edina „Mókus” és a MoNaMo, a Nikola Parov Qartet és Herczku Ágnes és a Besh o droM adnak koncertet; a Muzikum Klubban pedig Sebestyén Mártát hallhatjuk. A Szabó Ervin téren rendezett vásáron kézműves édességek, illatszerek és ékszerek szigete várja a hölgyeket.

„A Nő” örök téma, így a három hónapos Palotanegyed Fesztivál tematikájából se maradhatott ki a szebbik nem dicsérete, ünnepe. Augusztus utolsó hétvégéjén zenével, divattal, ízekkel és illatokkal kényezteti a hölgyeket Józsefváros legnagyobb összművészeti rendezvénye.

A Múzeumkert PORT.hu nagyszínpadán olyan dívák sorakoznak fel, mint Szalóki Ági, a rendezvény házigazdája; Herczku Ágnes vagy Szirtes Edina „Mókus” ének és hegedűművész.

A hétvége programja kiegészül az esőnap miatt elmaradt Besh o droM koncerttel, ami pénteken (augusztus 22.) 20 órától kezdődik. Ne hagyja ki senki sem hazánk legbulisabb világzenei koncertjét!

Szalóki Ági szombati produkciója egy izgalmas kutatómunkára és gyűjtésre épülő népzenei előadással és táncosokkal érkezik. Ugyanezen a napon Radzsasztán titkaival varázsolják el a közönséget klasszikus indiai és szufi zenékkel, melyeket az Indiából érkező Anwar Khan radzsasztáni együttese és Ábrahám Judit (indiai népzene, néptánc Radzsasztánból) adnak elő. Az esti bulit a Kerekes Band vérpezsdítő produkciója garantálja, melyet ezúttal Szalóki Ágnes vendégszereplése fűszerez meg. Mindeközben a Muzikum Klub Sebestyén Márta és Andrejszki Judit világhírű régizene koncertjének ad otthont 18 órától.

Az esemény vasárnapi felhozatala is választékosra sikeredett. Ezen a napon 15 órától indulnak a színpadi produkciók a Múzeumkertben. Többek között Szirtes Edina „MÓKUS” és a MoNaMo produkcióját élvezhetjük. A zenekar stílusában szinte minden benne van, ami a mai európai zenéből érdeklődésre számot tarthat. Szirtes Edina „Mókus” énekhangjának mélységei és hegedűjátékának lendülete pedig kiválóan rezonál a női lélekre. A záró koncertet 20 órától Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet, a magyar népzenei, világzenei élet megkerülhetetlen személyiségei adják. A szerzőpáros találkozásának eredménye többszörös aranylemez és Fonogram-díj, valamint az a saját szerzeményeket és világzenei feldolgozásokat tartalmazó előadás, amelyet most a Palotanegyed Fesztivál résztvevői is megtapasztalhatnak.

Mindezzel párhuzamosan, ahogy azt a Palotanegyed Fesztivál résztvevői már jól tudják, a Szabó Ervin téren ismét felépül az elmaradhatatlan vásár: Sör és gasztrozene sétány; Kézműves és gasztronómiai vásár; Kézműves édességek, illatszerek, ékszerek szigete; Ékszerkészítő műhely és Palotanegyed portrék csábítgatják majd a belvárosi kiruccanásra vágyó hölgyeket, urakat, kicsiket és nagyokat, családosokat és egyedülállókat egyaránt.

A Palotanegyed Fesztivál „A Nő” tematikájú hétvégéje remek alkalom arra, hogy a hölgyek megtisztelése mellett, egy igényes társasági eseményen összejöjjünk, és minőségi kultúrával töltekezzünk. A Józsefvárosi Önkormányzat jóvoltából, csaknem 40 millió forint támogatásból létrehozott három hónapos rendezvénysorozat kimondott célja, hogy Palotanegyed gyönyörű terei, utcái és a Múzeumkert a társasági élet pezsgő központjaivá váljanak, ezzel is élénkítve a városrészt ismertségét és turisztikai vonzását. A fesztivál idén még egy tematikus hétvégét tartalmaz (szeptember 12-14. - Józsefvárosi Sör és Örömzene Fesztivál), amely még sok-sok meglepetést tartogat még a közönség számára. A Palotanegyed Fesztivál „A Nő” című hétvégéjén is az összes program ingyenesen látogatható!

www.facebook.com/Palotanegyed



2 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése