2014. augusztus 20., szerda

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja: AUSTRA - 2014. szeptember 11.

A torontói Austra zenekar 2011-es Feel It Break című debütalbuma egy csapásra meghódította a blogszférát, sőt, a rangos kanadai Polaris Music Prize-ra is jelölték. A Katie Stelmanis különleges „operás” orgánumára épülő elektro-pop dallamokkal operáló formáció trióként kezdte - a Fucked Uppal is együttműködő Dorian Wolf és Maya Postepski volt a másik két tag -, majd az évek során a billentyűs Ryan Wonsiak, és a szintén feltörekvő Tasseomancy csajduó ikerpárja, Romy és Sari Lightman segítségével igazi élőzenekaros produkcióvá nőtte ki magát.

A tavaly megjelentetett második, Olympia névre keresztelt nagylemez is azt bizonyítja, hogy az Austra sikere nem véletlen, hiszen egy igazán érett anyaggal álltak elő, amely aztán a legtöbb magazin év végi albumlistáján fontos szerephez jutott. Az idén megjelent Habitat EP pedig a csapat zeneiségét hangsúlyozza, hiszen a címadó dalon kívül tulajdonképpen három szinte teljes mértékben instrumentális szerzemény hallható.

Az énekhang miatt gyakorta a Florence + The Machine-hez hasonlított, ám stílusjegyeiben egészen egyedi hangzást képviselő zenekar történetében először érkezik Magyarországra és lép fel a Dürer Kertben szeptember 11-én. Sok körítés nem is kell, hiszen így is valószínűleg az év egyik legjobban várt koncertjére kerül sor ősszel!

Event: http://www.facebook.com/events/504778489657322

Jegyárak: 3900 / 4900 Ft
Jegy: www.tixa.hu/austra_durer



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése