2014. május 6., kedd

Santana - "Corazón (Deluxe Version)"

A CORAZÓN-on olyan klasszis művészek működtek közre, mint a ChocQuibTown, a Lila Downs, Gloria Estefan, a Fabulosos Cadillacs, Juanes, Ziggy Marley, Miguel, Niña Pastori, Diego Torres, Samuel Rosa a Skankből, Cindy Blackman Santana, Romeo Santos, Soledad és Wayne Shorter.

A tízszeres Grammy-díj győztes rockikon és a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagja Carlos Santana és a SANTANA együttes karrierjük első latin zenei albumát jelentették meg május 5-én, CORAZÓN címmel, a RCA/Sony Latin Iberia/Sony Music gondozásában. A teljes dallista alább olvasható.

Santana több dalt is előadott CORAZÓN című albumáról decemberi, szuperkoncertjén, ahol az albumán is közreműködő előadók is felléptek, együtt ünnepelve a művész latin zenei örökségét Guadalajarában, Mexikóban (Jalisco államban, ahonnan Santana származik), a guadalajarai VFG Arénában.

A “CORAZÓN, LIVE FROM MEXICO: LIVE IT TO BELIEVE IT” című egyszeri és megismételhetetlen koncertet a HBO Latino és a HBO Latin America is műsorára tűzi 2014 tavaszán, később DVD-n is megjelenik majd. Ez az első alkalom, hogy az HBO Latino és az HBO Latin America egyesíti erejét egy koncertpremier kedvéért az Egyesült Államokban és a latin-amerikai regiókban.

A “CORAZÓN, LIVE FROM MEXICO: LIVE IT TO BELIEVE IT” koncert egy hazatérés volt Carlos számára, és egyben ünnepélyes nyitánya volt a hamarosan megjelenő CORAZÓN albumnak, mely nagyon közel áll a sztár szívéhez.

Az album és a koncert visszaviszi Carlost szülővárosába, Autlan városába, Guadalajaratól kissé délre, és nemcsak méltón ünnepli meg Carlos szeretetét zenei öröksége iránt, de bemutatja a latin zenére és a mai generáció latin szupersztárjaira gyakorolt személyes hatását is. A latin zene számos műfaja képviselteti magát ezekben az együttműködésekben, úgy mint a pop, a rock, a salsa, a hip-hop, a folk, a reggae, a tradicionális és a bachata.

A CORAZÓN-t Las Vegas-ban rögzítették Lester Mendez producer vezetésével. Az album executive producerei közé sorolható Carlos Santana mellett még Clive Davis (Santana régi partnere és a Sony Music Entertainment kreatív igazgatója), Afo Verde (a Sony latin régiós, spanyolországi és portugáliai elnöke és ügyvezetője), Michael Vrionis (az Universal Tone Management elnöke), valamint Tom Corson (a RCA Records elnöke és COO-ja).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése