2014. május 6., kedd

Grand Mexican Warlock, Napokon, Spacetaxi

Április elején – alig több mint két évvel a Barabbas albumot követően - online jelentette meg harmadik nagylemezét a Napokon zenekar.
A stílusok között kalandozó csapat hagyományos módszerrel rögzítette a dalokat, melyről Ratkóczi Huba gitáros így számolt be: „Most is teljesen együtt vettük fel a hat dalt, ezúttal a törökbálinti Supersize Stúdióban, Horváth Attila hangmérnök vezényletével. Az ének is egyszerre ment fel a hangszeres részekkel, vagyis ez tulajdonképpen egy élő lemez. Ezt a módszert amúgy kevesen merik bevállalni, elég komoly koncentrációt igényel, miközben hatalmas élmény. Két nap alatt meg voltunk a felvételekkel, a stúdiónak és Atish-nak ezúton is óriási köszönet! További különlegesség, hogy régi szalagos magnóra rögzítettünk, ami egyedi, egyfajta retro ízt ad a daloknak.”

A Borders of Babylon keverési, masterelési munkálatait Hidasi Barnabás végezte. A lemez meghallgatható a Napokon Bandcamp oldalán (http://napokon.bandcamp.com/releases).

Egy hónappal a Napokont megelőzően, március elején szintén online debütált a Grand Mexican Warlock második nagylemeze, Hell Sweet Hell címmel (https://soundcloud.com/grandmexicanwarlock/sets/hell-sweet-hell).

A lemezbemutató koncerteket megelőzően az album egyetlen balladájához, a Fisherman's Tale (https://www.youtube.com/watch?v=J3A91T25Px4) című dalhoz forgatott gyönyörű videóklip Bem Moziban tartott bemutatóján volt elsőként kapható a lemez.

Az A38 Hajón tartott bemutatót követően vidéki koncertek, majd - a Tallinn Music Week meghívása kapcsán - egy balti turné, majd egy rövidebb osztrák-szlovén kiruccanás következett. Most azonban örömmel tér vissza a banda a kárhogymárnemcigarettafüstös klub színpadára, ahol testvérzenekaruk, a Napokon lemezbemutató koncertjét követően csapják ki a biztosítékot.

Az estét a Spacetaxi nyitja, akik neve sajnos sokak számára ismeretlenül csenghet, pedig már négy éve tépik a húrokat. Sajátos bólogatós lakossági-fricska-pop zenét játszanak és nemrég kedvcsinálóként rögzítettek három dalt az új albumukról, Dancing Robots címmel. Ezek a dalok is fölcsendülnek az estén.



2014. május 9.
Roham Bár (1074 Budapest, Dohány utca 22.)
Start 20:30
Jegy 1000.-

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/303703669780175



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése