2014. december 21., vasárnap

United: Fel a rezekkel!


A csapat fennállásának tizenötödik évfordulóját egy különleges koncerttel ünnepeli meg a Müpában január 10-én. Ezúttal legnagyobb slágereiket egy nyolctagú fúvóskarral kiegészülve adják elő, hogy azok akkorát szóljanak, mint talán még soha!

A Müpában még a United is más! A jazzes alapműveltségű muzsikusok 2008-ban már megmutatták a Fesztivál Színház színpadán, mennyire jártasak az improvizatív zenében, de ez nem lehetett részükről a végső vallomás. Tizenötödik évfordulójuk alkalmával most még egyet csavarnak a dolgon. A mélyen funkba mártott szerzemények úgy csendülnek fel ezen az estén, hogy a stílus lelkét és a dögöt adó fúvósok most vastagon megtámogatják a hangzást. A sok jól ismert és közkedvelt sláger, köztük a ’Keserű méz’, a ’Nincs ősz, nincs tél’, a ’Hófehér Jaguár’ vagy a 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi nemzeti döntőjébe bejutott ’Tegnap még más voltál’ mellett az ünnepelt egy dalpremierrel is megajándékozza hallgatóságát.

Az élmény további rétegeit a háttérben pergő képek adják majd. A United fellépése a 2015-ös Jazz Showcase-en már csak azért is jelképes üzenetet hordoz, mert a csapat akkor szerzett országos hírnevet és gyűjtött kiterjedt rajongótábort, amikor tagjai közül Pély Barna énekes, Romhányi Áron zongorista és Mits Gergő basszusgitáros még a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén koptatta a padot. Lehet utánuk csinálni!

United: "Fel a rezekkel" koncert
Művészetek Palotája
2015. január 10.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése