2013. december 20., péntek

Hooligans: Karácsonykor soha nem koncerteznénk

Lassan itt a karácsony és ilyenkor a kemény rockereknek is meglágyul a szíve, így a Hooligans zenekar tagjai is egytől egyig várják már az ünnepeket. Még úgy is a lazításra helyezik a hangsúlyt egyik kedvenc ünnepnapjukon, hogy közben már a december 27-i koncertjük lebeg a szemük előtt. Ráadásul nemcsak magukra, de szülővárosuk fiatal zenészeire is gondoltak így szenteste közeledtével – a héten egy értékes tárogatót ajándékoztak a NESCAFÉ-val a szerencsi zeneiskolásoknak. Ennek kapcsán beszélgettünk a fiúkkal karácsonyról, koncertről és az ünnepi hangulatról.

„Nálunk már javában zajlik a karácsonyi készülődés, a gyerekek miatt korán kitaláltunk minden ajándékot és csak az utolsó tennivalók maradnak a karácsony előtti hétre. A kicsik már nagyon várják a szentestét, olyankor a nagyszülők is átjönnek, és együtt díszítjük a fát, az ajándékozás során pedig még inkább a gyerekek vannak porondon” – meséli Endi, a zenekar dobosa. Zsolti is a tudatos karácsonyi készülődés híve, már több héttel az ünnepek előtt kitalálja minden évben, hogy mivel ajándékozza meg szeretteit, haszontalan ajándékokat nem szeret adni. Csipa viszont máshogyan készül, illetve nem készül a karácsonyra, saját bevallása szerint talán majd 22-én kezd el azon gondolkozni egy-egy ajándék kapcsán, hogy ki mit említett, milyen ajándékra vágyik ebben az évben és csak reméli, hogy azt sikerül eltalálni.

A fiúk egyébként mindannyian nagyon szeretik a karácsonyt és azt gondolják, hogy ez a legjobb ünnep az évben, talán csak Csipa véli úgy, hogy a második naptól kicsi unalmassá válik az otthoni tengés-lengés, de Tibi még erre is tudott neki tippeket adni – „Minden éven hazautazom Szerencsre karácsonyozni az unokatestvéremékhez, ez idén sem lesz másként. Ott a halászlé és a kocsonya elengedhetetlen, és persze utána jön a megszokott „kajakóma”. De erre is van megoldás: ilyenkor elmegyünk például uszodába, vagy sörözni, így dobjuk fel a két étkezés közötti időszakot, ezt mindenkinek ajánlom. Egyébként pedig nagyon fontos, hogy ha néha unalmasnak is tűnik, akkor is értékelnünk kell minden egyes pillanatot, amit a családunkkal töltünk. Gyerekkoromban a karácsonyi ünnepek nagy családi körben zajlottak. Utólag már az tűnik a legnagyobb ajándéknak, hogy átélhettem ezt” – mesélte a gitáros.

Ebben az évben a Hooligans tagjainak különösen izgalmas a karácsonyi időszak, hiszen december 27-én lemezbemutató koncertre várják rajongóikat, így még Szenteste napján is próbálnak és az este lesz a családé és a pihenésé, december 24. az a nap, amelyen soha nem szerveznének koncertet. 24-től 26-ig mindenki csak a szeretteire koncentrál és feltöltődnek energiával, hogy a nagykoncerten a lehető legtöbbet adják rajongóiknak és egy óriási koncerttel lepjék meg őket.

Arra viszont még ebben a nagy hajrában is szakítottak időt, hogy az ünnepek előtt másokat is meglepjenek. „Emlékszünk még arra, hogy milyen volt fiatalon elkezdeni a zenélést, és, hogy mennyire örültünk akkoriban minden apró segítségnek. Most, hogy már megtehetjük, így karácsony előtt szerettünk volna segíteni szülővárosunk fiatal zenészeinek a NESCAFÉ-val. A tárogatózásnak hagyománya van Szerencsen, egy ilyen értékes hangszerhez viszont nagyon nehéz hozzájutni. Így jött az ötlet, hogy egy tárogatót ajándékozzunk a Fanfár Fiatal Fúvósok Egyesületének, amelyet a héten adtunk át a fiatal zenészeknek Szerencsen” – mondta el Endi. És, hogy mit nem szeretnek a Hooligans tagjai a karácsonyban? Csak egy dolgot: azt, hogy túl hamar véget ér – ebben az évben viszont ezen is segítettek a lemezbemutató koncerttel. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése