2013. december 1., vasárnap

Interjú: „Szeretnék ismeretlen utakat is bejárni”

 
Javában készül Lobó-Szalóky Lázár szólólemeze. Az okokról és a részletekről kérdeztük a Dirty Slippers frontemberét.

Már januárban közölted a médiával, hogy elindul a szóló projekted, gyorsan ki is hoztál 3 dalt, azután pedig nagy csend következett. Miért hallgattál idáig?  

- Nehéz erre egyszerű választ adni. A Dirty Slippers-szel állandóan turnézunk, soha nincs pihenő, 2012-ben 99 koncertünk volt, idén 84 és még hátra van egy klubkoncert. Sajnos nem tudtam méltóképpen foglalkozni a saját dolgaimmal, ezért örülök most ennek a két hónap turnészünetnek, mert végre visszahúzódhatok az akusztikus gitárommal és folytathatom a munkát, amit márciusban abbahagytam.

Nem őröl fel a folyamatos turnézás? Láttam, hogy Suliturnétok is hetente 3-4 alkalommal, mellette pedig rengeteg fesztiválon feltűntök. Hogy lehet ezt bírni?

- Imádok turnézni, de ebben az évben nagyon elfáradtam. Ez nem fizikai fáradtság, hanem inkább mentális. 8 éve csináljuk a Dirty-t, nagyon sok helyre eljutottunk USA-tól kezdve, Berlinen át Temesvárig. A folyamatos utazás, szállodák, fesztiválok, klubok kívülről nagyon szórakoztatónak tűnnek, de ha sok héten keresztül össze vagy zárva a zenésztársaiddal, lehettek bármennyire jó barátok, előbb-utóbb szükségetek van egy kis pihenésre, egyedüllétre. A szóló dolgokra azért van szükségem, mert van rengeteg olyan érzés, csalódás, fájdalom bennem is, ahogy minden emberben, amit ki kell, adjak magamból. Ezt kétféleképpen lehet kezelni, vagy kiírod magadból, és ha szerencsés vagy, akkor új ember is meghallgatják emiatt a zenédet, vagy pedig megőrülsz. Én szeretném szerencsésnek gondolni magam és hiszem, hogy sok új emberhez eljuthatnak ezek a dalok.

Zenekarod, a Dirty Slippers főleg a fiatalok körében népszerű, kinek üzensz a szóló projekteddel?
- Nem kívánok senkit kihagyni, én azt szeretném, ha ugyanúgy örömmel hallgatná egy általános iskolás a zenémet, mint egy nagypapa vagy tényleg bárki. Emellett persze azt tapasztalom, hogy a „Felnőttél már” című dalom, melyet kiváló zongorista barátommal, Magda Lajossal írtunk, nagyon sok negyven év fölötti emberrel is megismertette a nevemet és a zenémet, aminek őszintén örülök. 3 évig turnéztunk a Republic-kal, ahol megfigyeltem, hogy családok járnak együtt a koncertekre. Az elmúlt években ez a tendencia megjelent a mi zenekarunknál is. Ezt az utat kívánom folytatni és bejárni a szóló dalaimmal is.

Mikorra várhatóak a következő dalok, milyen stílusúak lesznek?
- Remélem még Karácsony előtt meg tudok mindenkit lepni egy új dallal, félkész állapotban van 4-5 ötletem, csak az a kérdés, melyiket sikerül előbb befejezni. Szeretnék új utakat bejárni. Soha nem hittem, hogy egyszer ezt fogom mondani, de kísérletezni szeretnék, kicsit letérve a rock n roll ösvényéről. Lesznek teljesen akusztikus dalok és készül most egy elektronikusabb dal is, a szó jó értelmében használva persze.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése