2014. március 19., szerda

Családi Húsvét a Gyulai Pálinkafesztiválon!

A 15. ünnepi Pálinkafesztiválra máris hatalmas az érdeklődés. Hazánk keleti régiójának egyik legnagyobb gasztro-kulturális fesztiváljaként, valamint a Pálinka Világkupa verseny rendezőjeként 2014-ben bővül a program. Idén első ízben esik egybe a magyar és a romén húsvét, éppen ezért a szervezők a határon túli magyar lakosság és a szomszédos országok látogatóinak is ünnepi programokkal készülnek. Lesz Húsvét fa állítás, nemzetiségi programok, ételkülönlegességek és természetesen nagy koncertek. A Neoton Família, a Fásy Mulató, Kovács Kati, a Dirty Slippers és az Irigy Hónaljmirigy is fellép különleges fesztivál műsorával. Újra megrendezik a "főzzük körbe a várat" programot a gyulai kolbásszal és pálinkával fűszerezve. Első alkalommal készítik el a gyulai várat húsvéti hímes tojásból, mely világszerte egyedülálló kezdeményezés és egyben Guiness Rekord kísérlet is. Várják a közösségek, csoportok, magánszemélyek és szórakozni vágyók hímes tojásait a vár elkészítéséhez.
www.palinkafesztival.hu

Még lehet jelentkezni a Pálinka Világkupára!

2014.április 18-21 között rendezik meg a 15. Kisüsti Pálinkafesztivált Gyulán. Dél-Kelet Magyarország egyik legnagyobb és legnívósabb rendezvénye ad otthont idén is a Pálinka Világkupának, melyre már beérkeztek az első pálinkák.
A szervezők várják az erdélyi, vajdasági, felvidéki és szlovén magyarság jelentkezését is a legkomolyabb pálinkaversenyre.
Jelentkezni a www.palinka.eatweb.net oldalon lehet március 17-ig.
Továbbá újra megrendezésre kerül a nagy népszerűségnek örvendő Nemzetközi Lekvár, gyümölcslé, szörp és egyéb gyümölcskészítmények versenye, amelyre a legkülönlegesebb termékeket is várnak a szervezők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése