2015. április 27., hétfő

10 éves az Irie Maffia


Jubileumi koncert a Budapest Parkban

A napokban jelent meg a Sziget Fesztivál 2015-ös himnusza, mely az Irie Maffia: Easy as One, Two, Three című vadonatúj dala. A szerzemény egyszerre naprakész, újító és tipikusan Irie Maffiás. Nem csoda, hiszen erről a kettősségről szól a zenekar egész idei éve: egy évtized megünneplése, nosztalgia, visszaemlékezés, és egyben egy vadonatúj album megjelenése, és a második évtized elkezdése.

2015. április 30-án a Budapest Park színpadán nagyszabású koncertet ad a zenekar. A színpadon régi tagok és lemezeken közreműködő vendégművészek is felbukkanhatnak majd. Ebből az alkalomból a 4 frontemberből ketten emlékeznek vissza az elmúlt 10 évre.

„Az első Irie koncertem Poznanban volt, Lengyelországban” – meséli Sena. – „Hirtelen jött a meghívás, hogy menjek, még a dalokat sem igazán ismertem így totál freestyle-ban toltam. Az én részem szerintem elég viccesre sikeredett, a színpadon viszont hatalmas buli volt. Emlékszem kikötődött a cipőfűzőm, és úgy belegabalyodtam, hogy majdnem leestem a kifutóról. Izgalmas első fellépés volt!”

MC Columbo egy olaszországi fellépést tart egyik legkedvesebb élményének a Maffiával.

„Egy nemzetközi tehetségkutatóra készültünk Olaszországban, éjjel-nappal próbáltunk és végül sikerült is elérnünk a második helyezést. Miután megkaptuk a díjat, olyan boldogok voltunk, hogy megjutalmaztuk magunkat pár nap tengerparti lazítással, így hát otthagytuk a versenyt és elindultunk délre, míg rátaláltunk egy gyönyörű helyre ahol aztán le is táboroztunk pár napra.” – sztorizik az MC.

Az évek során a csapat rengeteget fejlődött és változott zeneileg.

„ A zenekar megalakulásakor legtöbbünk nagyon el volt merülve a reggae és dancehall zene világában és ez akkor a zenéinken is erősen érezhető volt.” – magyarázza Columbo. – „Idővel elkezdtünk érdeklődni más stílusok irányába is és mára ezeket a különböző zenei világokat próbáljuk összegyúrni az Irie Maffiába.”

Egy dolog azonban nem változott azóta sem. A zenekar- mely 12 tagot számlál! – a mai napig egy nagy családként létezik

„Emberileg szerencsére ugyan az az összetartó osztálykirándulás feeling van minden egyes koncertnél. Csak mi idén már a 10. osztályt járjuk.” – mondja az MC.

„Sok minden tartja össze a csapatot: egymás iránti szeretet és tisztelet, a zene iránti alázat, és a múltunk és a jövőnk összekovácsolása. A közös cél, a sok nevetés, no meg jó sok pálinka!” – teszi hozzá nevetve Sena.

A 2015-ös év tehát a 10 éves jubileumé, és ehhez vadonatúj koncertprogram is jár. Az újragondolt műsorban a zenekar megmutatja, honnan indult, és hová jutott el az egy évtizedes működése során. Ezt láthatja majd, aki ellátogat a Budapest Parkba.

Irie Maffia koncert
2015. április 30. 19 óra
Budapest Park
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/324826684369689/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése