2011. október 27., csütörtök

Rammstein két hét múlva

Az estét 8 óra körül a svéd Deathstars nyitja meg, a Rammstein tagjai 9 óra magasságában lépnek színpadra 2 órásprogramjukkal. Miután nincs Rammstein koncert pirotechnika nélkül, így a közönség erre most is bőven számíthat, a tűzoszlopoktól kezdve a görögtűzön át, a minden létező látványelemet felvonultató show-ban.

Egész éjjel tart az építés a koncert előtti napon, ráadásul úgy, hogy a színpadot és a díszleteket az Aréna küzdőterén rakják össze, amíg a világítás és a pirotechnikai elemek a helyükre kerülnek, végül betolják a kész színpadot is a helyére.
Ebben 154 magyar technikai ember segédkezik, 5 targoncát és 115 motoros emelőt használnak hozzá.
2 szintes lesz a főszínpad, de mellette egy kisebb színpadon is felbukkan majd a banda néhány tagja, ahova leereszkedő hídon jutnak el, az emberek feje felett sétálva.
A felszerelést közel 30 kamion és 6 busz szállítja városról városra.
A turnéval saját szakács is utazik, így csupán friss gyümölcsöt és pékárut kértek, minden mást magukkal hoznak.

Kifejezetten egyszerű öltözői berendezést kértek, csak néhány tükör, kanapé, dohányzóasztal, lámpák és fotelek vannak a listán, illetve friss német napilapokat szeretnének a zenekar tagjai kapni. Nincs különleges kívánságuk a szállító járművek kapcsán sem, kisbuszokkal közlekednek majd a városban, nem luxusautókkal.

A koncertre történő belépéskor meglehetősen szigorú, teljes táska- és személyellenőrzést kell végezniük a biztonsági embereknek.
Nem lehet bevinni fél- vagy teljesen profi fényképezőgépeket, hang- és videó rögzítő felszereléseket, fegyvert, palackot, üveget, petárdát vagy bármilyen tűzijáték-felszerelést, alkoholt, lézer pontozót, láncokat, illetve szegecses/tüskés csuklóvédőt vagy hasonló ruházatot.

Ezen a turnén a Rammstein kifejezetten a legnagyobb slágereit játssza, hiszen a koncertkörút a napokban megjelent best of albumukhoz kapcsolódik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése