2011. október 19., szerda

Új album: Republic Miért, maga bohóc?


November 10-én lát napvilágot a Republic 33. lemeze, ‘Miért, maga bohóc?’ címen. A tavaly 20 éves jubileumát megünnepelt zenekar egy ilyen hihetetlen termékeny életpálya két évtizedét követően is üde hangzással és szövegvilággal tudta megtölteni legújabb albumát. A lemezen 10 remekbeszabott Republic dalt hallhatunk, melyek jól tükrözik a zenekar kiforrott világképét és sokszínű zenei hangzását.

A lemez első maxija, a rádiókban is hallható ‘Még egyszer nyár’ vidám, könnyed hangvételétől kezdve egészen a velős véleményalkotást tartalmazó alkotásokig kerek képet kapunk az együttes által megélt világról. Annyi biztos, hogy ezzel a zenei anyaggal, az egyszerű és elementáris szöveg és dallamvilágon keresztül ismét az odafigyelő, éber hallgatóhoz szól a zenekar.

A Republic ismét teljes csapattal vettette bele magát az alkotói folyamatba; a szövegek és dalok megírásában, összeállításában mindegyik tag kivette a részét. Külön ízt ad a lemeznek, hogy Cipő mellett Tóth Zoltán (‘Róma Fényein Túl’) és Boros Csaba ('Háború') ének előadását is élvezhetjük. A záró, tizedik track, 'Gótika' címen egy instrumentális alkotás, amely remekül lezárja az albumot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése