2011. október 21., péntek

Holdviola ‘Vándorfecske

Megjelenik a Holdviola ‘Vándorfecske lemezbemutató koncert’-je CD-n és DVD-n!

A 2006-ban alakult Holdviola együttes fényes üstökösként robbant be a zenei életbe. A csapat 2011-ben ‘Az év felfedezettje’ FONOGRAM-díj nyertese lett; ‘Madárka’ című debütáló albumából pedig rögtön platinalemezt tudott elérni. Ezt a sikerszériát a második, ‘Vándorfecske’ című lemezükkel se törték meg, a közönség érdeklődése ismét platinalemezzel jutalmazta meg őket. Zenéjükben modern zenei formában, kicsit továbbgondolva elevenednek meg a gyönyörű magyar népdalok. Stílusukat tekintve elektro – folk, de dalaikban fellehetőek rock, pop vagy alternatív zenei elemek is. Letisztult hangzásukat az teszi érdekessé, hogy bár nélkülöznek mindenféle autentikus zenei megoldást, a népdalok mégis megőrzik természetes hangulatukat. A Holdviola bájos énekesnője Barta Zsófi tökéletes közvetítője ennek a világnak, aki Farkas Péterrel (dob, billetyű, hangszerek, vokál ) és Gál Lajossal (gitárok) kiegészülve alkotja a Holdviolát.

Az első két album sikerét követően, az EMI gondozásában 2011. november 14-én megjelenik a tavaly év végén a Millenáris Teátrumban adott Holdviola koncert ‘Vándorfecske lemezbemutató koncert’ címen CD-n és DVD-n.

A nagy érdeklődésre való tekintette emellet az első két Holdviola album, a 'Madárka' és a 'Vándorfecske' is újrakiadásra kerül a nemzetközi lemezkiadónál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése