2013. április 22., hétfő

MICHAEL BUBLÉ - TO BE LOVED

Megjelent Michael Bublé új stúdióalbuma, a "To Be Loved". Az énekes legutóbbi lemeze, a "Christmas" világszerte hétmillió - és hazánkban is kiemelkedően magas, 14 ezer - példányban kelt el, így nem csoda, hogy rajongók hada várta lélegzet-visszafojtva ezt a korongot.

A "To Be Loved" című albumon feldolgozások mellett négy vadotanúj szerzemény található, melyek írásában is oroszlánszerepe volt az énekesnek. Az "After All"-ban - mely egyike a négy új számnak - a szintén kanadai Bryan Adams működik közre. Ezen dalok mellett olyan feldolgozások is hallhatók a korongon, mint például a Bee Gees "To Love Somebody", Dean Martin "Nevertheless (I'm In Love With You)", valamint a Jackson 5 "Who's Loving You" című slágere, továbbá Jackie Wilson "To Be Loved"-ja és az Elvis Presley-klasszikus, a "Have I Told You Lately". Bublé egy duettet is énekel Reese Witherspoon színésznővel, mégpedig Frank és Nancy Sinatra "Something Stupid"-jában.

Az albumról még többet megtudhatunk ebből az előzetesből.

"Az új lemezem a szerelemről, a boldogságról, a mókázásról szól. Barátommal és régi munkatársammal, Bob Rockkal ("Call Me Irresponsible", "Crazy Love", "Christmas") dolgozni ismét nagyon izgalmas volt, szerintem jó csapat vagyunk. Imádom a kiválasztott feldolgozásokat is, az új számokon pedig megint fantasztikus zenészekkel dolgozhattam" - kommentálta Michel Bublé.

"Tudom, hogy minden zenész azt mondja, amikor új albuma jelenik meg, hogy ez élete főműve, de nálam ez most tényleg igaz. Komolyan, kérdezzétek meg az anyukámat. Na jó, akkor ne higgyetek senki másnak, vegyétek meg, és halljátok magatok is, hogy igazat mondok."

Az énekes sosem vette a sikerét készpénznek, mindig keményen megdolgozott érte, és ez még most is így van. "Nem tehetek róla, szeretném, ha minden albumom jobb lenne az előzőnél. Persze ebben sokan segített most az, hogy magánéletemben végtelenül boldog vagyok, és hogy az elmúlt években sokat fejlődtem dalszerzőként és előadóként is. Bátrabban is nyúltam hozzá a dalokhoz - egy csomó újdonságot hallhatnak majd a vásárlók, talán némelyikük vakmerőnek is gondolja majd őket.

Alapvető különbség például, hogy eddig 2-2 saját dalom volt a lemezeimen - most már 4 van. Szerzőtársaim a szokásosak: Alan Chang, Amy Foster Giles és Jann Arden, valamint egy új szerzőtárs, a fantasztikus Bryan Adams, aki gyerekkorom óta nagy kedvencem" - folytatta az énekes.

Az első kislemez, az "It's A Beautiful Day" Michael szerint egy "anti-szerelmes dal": egy szakítás története, ami a kezdeti szomorúságból vidámságba fordul, mert a "dobott" szerelmes rájön, hogy így valójában sokkal jobb neki. A felvételhez videoklip is készült, melynek az az érdekessége, hogy a Született feleségekből ismert Lilaakác közben forgatták, csak ezúttal nem a hölgyek játsszák a főszerepet, hanem maga az énekes.

...és hogy Michael Bublé parádés feldolgozásairól se feledkezzünk el - melyekből szintén hallható az új lemezen 10 -, íme a "To Love Somebody" című klasszikus.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése