2015. június 16., kedd

Giorgio Moroder, a disco zene megalapítója és az elektronikus zene úttörője megjelentette első szóló albumát az elmúlt 30 évben DÉJÀ VU címmel 2015. június 15-én az RCA Records/Sony Music gondozásában.

A címadó dal, a „Déjà vu feat. Sia” már elérhető minden digitális zeneszolgáltatónál. Kattints ide a meghallgatáshoz! Ezt megelőzően a „74 is the New 24” és a „Right Here, Right Now featuring Kylie Minogue” kislemezek is megjelentek az új korongról. Az album már letölthető az iTunes-on.

Giorgio régóta várt DÉJÀ VU albuma egy sor szupersztárt közreműködőt vonultat fel, köztük Britney Spears, Sia, Charli XCX, Kylie Minogue, Mikky Ekko, Foxes, Kelis, Marlene, és Matthew Koma. Alább látható az album teljes dallistája.

Giorgio Moroder így nyilatkozott: „Nagyon izgatott vagyok, hogy megjelenhet az első saját albumom 30 év után; eltartott egy jó darabig. Ki gondolta volna, hogy a „klikk” hozzáadásával a 24 sávhoz egy zenei forradalomhoz vezet és generációkat inspirál. Ahogy készen állva hátradőlök a 75. születésnapom közeledtével a világért sem változtatnék rajta semmit. Hihetetlenül boldog vagyok, hogy együtt dolgozhattam megannyi nagyszerű és tehetséges művésszel ezen az új lemezen. Ez igazi dance muzsika lett, disco, elektronikus, és itt van neked. Amint meghallgatod... azonnal érezni fogod... déjà vu.”

A zenei ikon Giorgio Moroder befolyásos olasz producerként, dalszerzőként, előadóként és DJ-ként hagyott már nyomot maga után. 74 évesen Moroder még mindig az EDM kultúra fő ütőerén tartja kezét, ismét refelektorfénybe kerülve vendég közreműködőként a Grammy-díjas Daft Punk albumon, a „Random Access Memories”-on („Az Év Albuma”), remixet készítve Lady Gaga és Tony Bennett „I Can’T Give You Anything But Love”-jához, a Coldplay „Magic”-jéhez, valamint további remixekkel Donna Summernek és a HAIM-nak, valamint „A sebhelyesarcú” című mozifilmhez készült zenéjével. Az utóbbi időben élő DJ settekkel is szerepelt számos nagy fesztiválon Japánban, Svédországban, Mexikóban, Németországban, a Los Angeles-i the HARD’s Day Of The Dead-en, valamint a Pitchfork Music Festivalon.

Karrierje során Mr. Moroder a zeneipar leghíresebb neveivel dolgozott együtt, mint például Barbra Streisand, Elton John, Donna Summer, Cher, Janet Jackson,Chaka Khan, Freddy Mercury, a Blondie és David Bowie, csak hogy néhányat említsünk. Sokan őt említik kulcs szereplőként Donna Summer, a Diszkó Királynőjének felemelkedésében az 1970-es években, együttműködve vele legnagyobb slágereiben, mint a „Love To Love You Baby”, a „Hot Stuff” és az „I Feel Love”. 1997-ben Moroder és Summer megnyerte a Grammy-díjat a „Legjobb Dance Felvétel” kategóriában a „Carry On” című dallal. Nemrég együttműködött a Verve Records-dzal, hogy elkészítsék Summer tiszteletére a „Love To Love You Donna” című válogatást, melyen legnagyobb slágereinek remixei hallhatók Afrojacktől, a Hot Chiptől, Laidback Luke-tól, a Masters at Worktől és sokan másoktól.

Giorgio Moroder zenéi sikert sikerre halmoztak mindenhol, ahol a diszkó őrület lecsapott, de emellett ő volt a felelős számos klasszikus film zenéjéért is, mint „A sebhelyesarcú” és az „Éjféli expressz”, valamint az időtlen filmbetétdalokért, mint a „Take My Breath Away” (Top Gun), a „Flashdance” Irene Cara előadásában, a „Call Me” a Blondie-tól (Amerikai dzsigoló), illetve megkomponált művekért olyan filmekhez, mint a „Végtelen történet”, a „Superman 3”, a „Rambo 3” és a „Beverly Hills-i zsaru 2”. Ezekért Moroder három Oscar-díjat, négy Golden Globe-díjat, négy Grammy-díjat és több mint 100 arany és platinalemezt kapott. Giorgio Morodert beiktatták a Dance Music Hall of Fame-be is 2004-ben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése