2015. június 16., kedd

A végtelen nyárt hozza el idén a kiddo

Stílusosan a nyár első napján, azaz június elsején debütált a sub pop zenekar vadiúj klipje, melyet a nemrégiben megjelent kiddo2 EP-ről a „Mantra” című dalukhoz forgattak. Az anyaghoz egy weboldal is készült, ahol egészen augusztus 31-ig fut megállás nélkül a rendhagyó videoklip, megidézve ezzel a végtelen nyarat.
Már az előző, „Nem hiszem” című dalához is formabontó videóval rukkolt elő az együttes, melyben egy visszafelé síró lány láthattunk. A srácok most legújabb klipjükben is tovább követik az újszerű vizuális vonalat, melynek eredményképp a nézők ezen a nyáron végtelenített változatban is élvezhetik a „Mantrát”.

– Igyekszünk kerülni a kliséket – ez vonatkozik a zenei stílusunkra, a dalainkra, valamint a hozzájuk társított vizuális megoldásokra is – árulta el a frontember, Persely Tamás.
– Ez talán a reklámszakma egyik hozománya – a számoknál távlati koncepciókban gondolkozunk, ami most a „Mantránál” érezhető módon kicsúcsosodott.
A „Mantrához” az egyedi cinemagraph technikát is alkalmazó videó Vollmuth Krisztián fotós-art director jóvoltából készült el, melynek vizuális megvalósításában Elliot Parker stylist volt az együttes segítségére. A klip képi világa a pasztel színek, jellegzetes tárgyak és enteriör kiegészítők segítségével magabiztosan hozza a gondtalan nyár hangulatát, valamint maga a dal is játszi könnyedséggel kúszik be a fülünkbe – hiszen ha egyszer meghallottuk, onnantól kezdve már biztosan ezt mantrázzuk.
– A dal közel egy éven keresztül készült, mely idő alatt próbáltuk olyannyira szerethetőre formálni, hogy akár egy egész nyáron keresztül lehessen megállás nélkül hallgatni. Egyfajta modern kori varázsigének is felfogható, amit ha sokat hallgat-ismételget az ember, akkor pozitív változást idézhet elő magában. – tette hozzá Tamás.
– A cinemagraph technika alkalmazásával pedig csak ráerősítettünk a szám mondandójára. Magát a cinemagraph szót egyébként mozgó állóképként lehetne lefordítani; a képnek csak egy része mozog, de az végtelenítve. Innen jött az ötlet, hogy létrehozzunk egy olyan weboldalt, ahol egészen a nyár végéig lehet megállás nélkül nézni ezt a videoklipet– így állt össze teljes egésszé a végtelen nyár betétdalának ötlete.

kiddo – Mantra (YouTube) https://www.youtube.com/watch?v=k68Rt-1lzEg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése