2013. július 9., kedd

DJ Shadow a Zöld Pardonban

Július 16-án Budapestre érkezik az instrumentális hiphop atyja, az amerikai DJ Shadow, aki a Zöld Pardonban áll majd a keverőpult mögé.

Joshua P. Davis, azaz DJ Shadow formabontó zenéinek köszönhetően nagy hatással volt az alternatív hiphop, a triphop, és számos más irányzat alakulására. A már több mint húsz éve alkotó dj/producert 1996-ban ismerte meg a világ, a debütáló Endtroducing..... című albumával, amely az első olyan lemez volt, amelyet teljes egészében más zenékből, televíziós- és rádiós hangmintákból vágtak össze.

Azon felül, hogy a lemez 17 év után is hatalmas népszerűségnek örvend, bekerült a Guinness-rekordok könyvébe, valamint 2006-ban a Time magazin által összeállított minden idők 100 legjobb albumának a listájára is felkerült.

A samplerekből felépített albumot 1998-ban a Preemptive Strike single-gyűjtemény követte, melyen olyan népszerű előadók működtek közre, mint Thom Yorke, Richard Ashcroft, Mike D és Jason Newstead. A legutóbbi 2006-os The Outsider című lemeze után jelenleg egy új szólóalbumon dolgozik.

Web: http://www.DJShadow.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése