2013. október 21., hétfő

James Blunt: Moon Landing

James Blunt negyedik stúdióalbuma, a „Moon Landing” 2013. október 21-én jelenik meg. A lemezen James visszatér zenei gyökereihez, az érzelmes balladákhoz. Az album egyik producere Tom Rothrock (Beck, Moby, Foo Fighters) volt, akivel már a többszörös platina debütáló albumon, a „Back To Bedlam”-en is együtt dolgoztak, a másik pedig Martin Terefe (KT Tunstall, Martha Wainwright, Jason Mraz).

James így beszél az anyagról: “Van valami romantikus és magányos a holdraszállásban. Olyan, mint az első szerelem: nosztalgikus, és szinte hihetetlen, hogy megtörtént. Ez egy igen személyes album lett: arról szól, ahogy Tom – a producer – és én látjuk a történetet a kezdetektől máig.”

James mellett a dalokat olyan elismert szerzők írták, mint Ryan Tedder, Steve Mac, Kevin Griffin, Danny Parker, Steve Robson, Wayne Hector, Claude Kelly, Ammar Malik és Robopop.

Az első kislemez a „Bonfire Heart”, melynek roadmovie-szerű klipjét Wyomingon és Idahón keresztül forgatták majdnem három napig. A lemezen található egy „Miss America” című dal is, melyet Whitney Houston tragikus halála inspirált.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése