2013. október 7., hétfő

Megjelent az első Haim-lemez

Los Angeles egyébként is régóta hírhedt volt a jobbnál jobb lányzenekairól, melyek közé most egy újabb remek popprodukció állt be a sorba, a három huszonéves nővérből álló Haim ugyanis a napokban jelentette meg szuper bemutatkozó lemezét Days Are Gone címmel. A szemfülesek persze nem most találkozhatnak először a formáció nevével, ugyanis a trió kapta meg év befutóit általában helyesen megtippelő BBC Sound of... lista 2013-as idényének vezető pozícióját, mára pedig bebizonyosodott, hogy az ítészek ismét jól beletrafáltak a döntéshozás során.

A zenekar debütáló albuma ugyanis egy könnyed, finom alkotás lett, amelyen a már sokszor hallott slágereket (The Wire, Don’t Save Me) ügyesen sikerült azonos színvonalú friss szerzeményekkel kiegészíteni. Nem is csoda, hogy a korongot szorosan magához ölelte a nemzetközi sajtó, és abban sincs semmi meglepő, hogy a közönség sem volt rest kinyilvánítani a szimpátiáját. Éppen ezért a Haim-lányok körül most rendesen pörög az élet: jobbnál jobb kritikák és egy frissen kihirdetett brit turné kíséri ugyanis a Days Are Gone megjelenését - nincs is ennél jobb hívó szó a lemez feltérképezésére.

A csapat első munkája tehát kapós refrénekre és átgondolt, izgalmas szerkezetekre épülő, tipikusan (ám nem exkluzívan!) csajos debütálás lett, amely teljes mértékben meghálálja a vele töltött időt, és ami csak tovább gyarapítja az egyébként is izgalmas őszi lemezszezont.

Web: http://www.HAIMtheband.com
Videó: http://www.youtube.com/watch?v=kiqIush2nTA

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése