2013. október 7., hétfő

MORCHEEBA: TELTHÁZ! - Új helyszínre költözik a koncert

Az augusztus közepén bejelentett Morcheeba koncertre minden jegy elkelt a Dürer Kertbe, de a szervezők most egy új helyszínt jelentettek be, ahol még több rajongó hallgathatja majd élőben az angol zenekart.

2013. december 10-én a Petőfi Csarnokban kerül sor a koncertre, jegyek pedig mától újra kaphatók. A korábban megváltott jegyek az új helyszínre is érvényesek.

A brit Morcheeba lassan fennállásának huszadik évfordulójához érkezik. A ’90-es évek közepén a Godfrey-testvérpár (DJ Paul és Ross) Skye Edwards énekesnővel kiegészülve alapította meg a kezdetben trip hopot játszó, majd a későbbiekben egyre inkább a könnyen befogadható pop zene irányába húzó zenekart. Meg is lett az eredménye, hiszen Big Calm című második nagylemezük az Egyesült Királyságban és Franciaországban is platina minősítést ért el. A sikerszéria a következő lemezzel is folytatódott, erre került fel a világszerte nagy áttörést hozó Rome Wasn’t Built In a Day, melyet a mai napig a legnagyobb slágerek között tartanak számon. Eddigi hét nagylemezükből pedig több mint ötmillió példány fogyott el.

A Morcheeba a downtempo pionírjainak számított a kezdetektől fogva, és sohasem féltek veszélyes vizekre evezni és új, korábban ismeretlen terepeket felfedezni. Sikerükhöz nagyban hozzájárult, hogy míg a lemezjátszók és a hangszerek mögött igazi zsenik állnak, addig a keverőpulton innen egy bájos, karakteres és bársonyos hangú énekesnő teszi még különlegesebbé az élményt, amely igazán az élő fellépések során teljesedik ki. Skye Edwards 2002-es kiválása után két lemez jelent meg, köztük a kritikusok által is elismert Dive Deep, amin olyan slágerek kaptak helyet, mint a kissé country-beütésű, végtelen nyugalmat árasztó Enjoy The Ride. És bár az együttes Skye nélkül, különböző vendégénekesek segítségével is egyben tudott maradni, a rajongók legnagyobb örömére a fekete bőrű énekesnő 2010-ben újult erővel állt a Morcheeba élére, és készítette el hetedik stúdiólemezét, amelyről Paul Goldfrey (aki a lemez producere is volt egyben) a következőképp nyilatkozott:

„Ez az az album, amit a Big Calm után készítenünk kellett volna. De muszáj volt kicsit ismeretlen helyekre kalandoznunk, hogy aztán visszatérhessünk a gyökereinkhez.”

És valóban úgy tűnik, hogy a Morcheeba végre révbe ért, így mind a rajongók, mind a kritikusok tűkön ülve várják az együttes Head Up High névre keresztelt nyolcadik nagylemezét, aminek minden esélye megvan arra, hogy nem csak a zenekar mesterművévé váljon, de a popzene történetében is fajsúlyos szerephez jusson.
Event: https://www.facebook.com/events/137927103083364
Web: http://www.morcheeba.co.uk/

Jegyárak: 5900 / 6500 Ft
Jegyek: http://goo.gl/G7pnfo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése