2014. október 29., szerda

Újra itthon lép fel a Four Bones Quartet

A Four Bones Quartet azon magyar zenekarok közé tartozik, akik bizony nem csak hazai pályán könyvelhetnek el maguknak sikereket. A négy harsonaművész, akiknek repertoárja széles zenei palettán mozog a klasszikus melódiáktól a könnyed ritmusokon át a jazz világáig, évek óta járja a világot.

„Németországban szinte már visszatérő vendégnek számítunk, de például idén a nyár közepén egy hosszabb turné alkalmával többek között Hollandia és Brüsszel érintésével újabb helyszíneken koncerteztünk. Novemberben pedig Münchenben és Barcelonában fogunk fellépni, ahol bő egy hetet töltünk majd el.” – meséli nemzetközi szerepléseikről Gyetvai Péter, a zenekar tagja.

Erről az útról fognak hazaérkezni a 2014. november 26-án, az Akváriumban tartandó koncertjükre, hogy végre a hazai közönség is újra láthassa őket.

„Nagyon várjuk ezt a koncertet, mert egy újabb kihívás lesz. Az együttesre jellemző az új utak keresésével egyetemben az is, hogy valami egészen egyedit mutasson, kreáljon.” – mondja Péter. – „Izgalommal várjuk az estét, amikor végre itthon is bemutatásra kerülhet ez a különlegesnek mondható produkció. Nehéz megfogalmazni, hogy miben más itthon vagy külföldön fellépni, mert minden helyszín, várostól, égtájtól, országtól függetlenül tartogat valami újat. Ha boldogan távoznak az emberek a koncertről, akkor mi már örülünk, mert erre törekszünk (nevet). Külföldön talán befogadóbbak és rugalmasabbak az emberek, korosztálytól függetlenül, de reméljük, az Akváriumos koncertünk erre rácáfol majd.”

Az este folyamán közreműködőkre is számíthatunk, bár a csapat felállása már eleve különleges.

„A 4 harsona adta hangzás folyamatosan utat tör magának és az elektronikával ötvözve egy igazán egyedi zenei világot mutat meg. Az Akváriumos estére – nagy örömünkre - elfogadta a meghívásunkat Bástis Branka (ének), Nagy Zsolt (dobok), és Kovács Tamás "Tobzi" (ütőhangszerek) is. Emellett pedig különleges vizuál (Super33) teszi még érdekesebbé, színesebbé az eseményt.” – teszi még hozzá a zenész.

Four Bones Quartet koncert
Akvárium Klub, Budapest, 2014. november 26. 20 óra
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/713638695383720/?fref=ts
Beharangozó film a koncerthez: http://youtu.be/z8Z2H-YehDE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése