2014. november 6., csütörtök

A Negative Art bemutatja: COMBICHRIST

Andy LaPlegua 100%-ig tisztában van vele, milyen a valódi sokoldalú karrier. A norvég származású zenész másfél évtizedes pályafutása alatt legalább öt név alatt alkotott, a hardcore és az EBM között mozogva. Legismertebb és legnépszerűbb formációja, a Combichrist színeiben pedig mindkét világot kiválóan elegyítette úgy, hogy a rajongóit is sikerült még közelebb húznia magához.

A Limb Bizkites Wes Borland sietett segítségére, tízezrek előtt turnézott a Rammstein társaságában – LaPlegua nem csupán a nagyközönség szimpátiáját élvezi, de a keményvonalas zenészelit rétegeiben is jó kapcsolatoknak örvend. Eddigi pályafutása alapján ez nem is meglepő: az eredetileg szülőhazája különböző szubkultúráiban tevékenykedő, ’75-ös születésű művész ugyanúgy érdekelt volt a hip-hop, a tánczene és a fegyelmezett hardcore földalatti szerveződéseiben, mindegyik színtérből kinyerve azt az esszenciát, amit aztán saját projektjeiben értelmezett újra. A korai években gitár centrikus zenekarokban vokálozott, első nagy sikerű formációja, az Icon of Coil a darkos futuro trance felé nyitott, a 2003-ban indult Combichrist pedig erről a két, látszólag összeférhetetlen univerzumról mutatja be, milyen jól is passzolnak egymáshoz.

A zenekar stúdióban Andy egyszemélyes vállalkozásaként, színpadon azonban masszív gépezetként működik, ami az életmű mind a hét nagylemezéből megpróbálja kihozni a legtöbbet. Vad ipari ütemek, gótikus dallamok és egy karizmatikus zenekar: erre számíthatnak azok, akik november 17-én este az A38 Hajón töltik az estéjüket.

Jegyár: 4.900 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése