2014. november 6., csütörtök

Dark Tranquillity - koncert

Dark Tranquillity: technikás metal bandák a Dürer Kertben

November 16-án tér vissza új albumával a skandináv dallamos, technikás death metal egyik élcsapata, a Dark Tranquillity. A göteborgi banda nem egyedül, hanem három másik zenekar társaságában érkezik a Dürer Kertbe: hallhatjuk a komplex, feszes prog-power nótákat szállító finn Amoral produkcióját, az algériai, berber hatásokat felmutató francia Acyl ethno-metal műsorát, valamint az olasz Mat Lehmann saját zenekarának bemutatkozó koncertjét is.


Bő 20 éve robbant be a metal színtérre a Dark Tranquillity, Skydancer című első albumával. Idén a tizedik lemezét adja ki a svédországi Göteborgból származó dallamos death metal csapat: a Construct című friss kiadvány azt bizonyítja, hogy a zenekar képes megújulni és a legjobbak között maradni. A Uniformity című dalhoz készült videó itt látható: http://youtu.be/BolGeBNPK1w

Mikael Stanne, az énekes elmondása szerint bár ő maga kedveli a fülhallgatóra optimalizált lemezeket, ez egy jóval közvetlenebb anyag, melynek dalai élőben is pontosan úgy szólnak, ahogy a lemezen. A címválasztásról és a dalszövegekről Mikael elárulta, hogy az album címét főnévként kell értelmezni. Egy olyan konstrukcióra utal, amelyet az emberek a saját tudatukban építenek fel, afféle fantazmagóriaként. „Mindig foglalkoztatott az emberek azon szükséglete, hogy efféle rendszereket építsenek fel a fejükben. A tény, hogy megkönnyebbülés kedvéért képesek vagyunk olyan dolgokat kitalálni, amiben aztán hihetünk. Elsősorban a vallásra gondolok, de a lemez a filozofikus mélységű témák mellett mindennapi dilemmákat is érint. A végeredmény lényegében az, hogy sosem bízhatunk meg teljes mértékben az emberi agyban, mert minden képzete szubjektivitás tárgya.”

A turnén 50 perces műsorral vesz részt a finn Amoral, mely idén megjelent, Fallen Leaves & Dead Sparrows című lemezét mutatja be. Az egykor thrash metallal induló csapat első három albumának köszönhetően technikás, dallamos death metal zenekarként vált ismertté, 2009-ben azonban egy új, tisztább és dallamosabb énekhangú frontemberrel folytatták a működést, így ezúttal is egy feszes, komplex, zakatolós progr-power metal műsorra készülhetünk a részükről. A Prolong A Stay Blueprints című dal koncertfelvétele itt látható: http://youtu.be/xPA3VEAGQlg

A turnén részt vesz a francia eredetű, de elsősorban arab, azon belül algériai, berber hatásokat felmutató progresszív ethno-metal csapat, az Acyl, valamint meghallgathatjuk a Blaze Bayley oldaláról ismert olasz basszusgitáros, Mat Lehmann új zenei projektjét is.

A Concerto Music bemutatja: Uniformity Tour
2014. november 16., vasárnap 19 óra
Budapest, Dürer Kert
Dark Tranquility, Amoral, Acyl, Lehmann koncertek
Belépő: elővételben rockboltokban és a concerto.hu oldalon 4900 Ft, november 1-től jegyértékesítő hálózatokban, valamint a rendezvény napján 5900 Ft.
Jegyek kaphatók a Ticketportal és a Ticket Expressz hálózatában,a CD Pince, Hammer Zenebarlang, Headbanger üzletekben, valamint a Club 202-ben és www.concerto.hu oldalon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése