2014. november 6., csütörtök

DJ Shadow & Cut Chemist: Renegades of Rhythm Tour

DJ Shadow és Cut Chemist egyesített erővel érkezik Budapestre!

A zenerajongók most bizony nagyon örülhetnek, hiszen egy talán soha vissza nem térő eseménynek lehetne szem-és fültanúi. Ugyanis két amerikai szupersztár DJ fogott össze, hogy a Universal Zulu Nation alapítója, a ’80-as években több műfaji határokat feszegető elektronikus zene megalkotója, a hip hop kultúra felvirágzásának fontos alakja, az elektro-funk egyik ősatyja, Afrika Bambaataa előtt tisztelegjenek.

A Renegades of Rhythm névre keresztelt turné további érdekessége, hogy a legendás zenék csakis eredeti vinylekről szólalnak majd meg. Nem aprózzák el a dolgot, hiszen Afrika Bambaataa történelminek számító gyűjteménye több mint 40.000 példányból áll, amelyet jelenleg a Cornell Egyetem elképesztő, hip hop részlegében tartanak archiválva.

„Ilyet még senki sem csinált korábban. Ezek az Ő lemezei, és áldását is adta rá, hogy ezeket használjuk. Ez nem az ’XY’ lemezének egyik példánya, ez A példány, ami elindított mindent. A gyűjteményében nemcsak soul és rap található, hanem ugyanúgy van soca, calypso, dub, sőt, salsa is. Egyértelmű, hogy ezek a zenék fontosak voltak a számára, és ez tükröződik a saját szerzeményein is.” – nyilatkozta az izgatott DJ Shadow.

A rendkívüli turné ötlete egyébként pont a Universal Zulu Nation egyik tagjától, Johan Kugelbergtől származik: „A hip hop végső soron egy generációkon átívelő kommunikációs eszköz, ami folyamatosan növekszik. Biztos vagyok benne, hogy ez a turné a hip hop rajongók több generációját hozza majd össze.”

Az Afrika Bambaataa támogatását is élvező turné mindenképpen sokszínű programot ajánl, de nem kell feltétlenül múltidézésre számítani. Hiszen az egyenlet így szól: DJ Shadow + Cut Chemist + Bambaataa lemezei + az áldása = EPIKUS!

Event: http://www.facebook.com/events/344562595717429

Jegyek:
early bird: 4.900 Ft (első 200 belépő)
normál elővételes jegy: 5.500 Ft
a koncert napján: 5.900 Ft

Tixa link: http://tixa.hu/djshadow_cutchemist
Ticket Express link: http://bit.ly/djshadow_cutchemist_durerkert

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése