2015. február 18., szerda

Overkill, Sanctuary: metal legendák a Club 202-benov

A '80-as évek két meghatározó metal zenekara látogat március 13-án a Club 202-be. A New Jerseyből származó Overkill idén 35 éves, és visszatérő vendégként, ezúttal is a Killfest turné headlinereként mutatja majd be tizenhetedik, White Devil Armory című friss lemezét. A turné kettes számú bandája sem kispályás: a három évtizede alakult Sanctuary öt éve aktivizálta magát ismét, méghozzá az egykori alapító tagokkal, köztük a Nevermore-ból ismert Warrel Dane énekessel és Jim Sheppard basszusgitárossal. A műsort az olasz Methedras és a svájci Suborned nyitja.

Az 1980-ban, New Jersey-ben alakult Overkill soha sem tért le a heavy metal szegecsekkel kivert ösvényéről: mindig megbízhatóan szállították a jobbnál jobb lemezeket, így máig ők számítanak a Keleti part egyik legsikeresebb thrash metal zenekarának. Ez persze nem is olyan nehéz úgy, hogy a műfajban úttörő zenekar a thrash metal történetének egyik állócsillagát tudhatja a mikrofon mögött, Bobby "Blitz" Ellsworth személyében.

Az idén 35 éves csapat 2014-ben a lemezkészítésre koncentrált: 17. lemezük, a tavaly nyáron megjelent White Devil Armory Blitz jellemzése szerint fiatalos, dühös lendülettel bír, ami jól illeszkedik az azt megelőző album újjászületéshez közeli hangulatához. A legfontosabb információ talán mégis az, hogy a megingás nélküli életúttal rendelkező bandáknál megszokott módon az Overkill sem árul zsákbamacskát, és magabiztosan szállítja azt az első osztályú, megállíthatatlan gépezetként előretörő thrash metalt, amit a rajongók már megszokhattak. Aggódni tehát nem kell: dőlj hátra, indítsd el a lemezt, és… ja mégsem, várj csak! Pattanj fel, adj rá kakaót, emeld magasba az öklöd és indulhat a hajrázás! Az Armorist videója itt látható: http://youtu.be/c_c3GBrWsao

Az amerikaiak ráadásul új albumot is hoznak: harmadik, The Year The Sun Died című stúdiólemezük tavaly októberben jelent meg. A zenekar elmondása szerint az új lemez nem egyszerűen az újjáalakulás utáni felhajtás hullámait akarja aprópénzre váltani, hanem inkább felveszi a fonalat ott, ahol azt a '90-es években földre ejtették. A Frozen című dal videója itt látható: http://youtu.be/r_IrbeZfJII

A turnén egy olasz és egy svájci banda kíséri az amerikaiakat: a milánói Methedras 1996-ban alakult, és az olasz underground egyik elismert képviselője. Legutóbbi albumuk System Subversion címen jelent meg, és dühös, feszes death-thrash nótákkal kecsegtet. A műsort a 2010-ben alakult Suborned nyitja március 13-án a Club 202-ben: a svájciak From Space című debütáló lemeze 2013-ban jelent meg.

A Concerto Music bemutatja: Killfest World Tour 2015
2015. március 13., péntek 18 óra
Budapest, Club 202
Overkilly, Sanctuary, Methedras, Suborned koncertek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése