2015. február 27., péntek

Kállay SAUNDERS Band – Lemezbemutató koncert

Fotó: Lékó Tamás
Kállay Saunders Andrást szólistaként ismerhette meg a hazai közönség. A tavalyi Eurovíziós Dalfesztivál sikeres magyar résztvevője 2015-től azonban már saját zenekarával járja az országot Kállay SAUNDERS Band néven. 

Az idei évben Andrásnak egy másik álma is valóra válik: márciusban megjelenik első saját albuma Delivery Boy címmel. 2015. március 19-én a budapesti Akvárium Klubban a jól ismert slágerek mellett az új nagylemez dalait is megismerheti a nagyközönség és persze az új zenekari formáció is bemutatkozik.

„Nagyon várom a lemezbemutató koncertünket! Ez lesz karrierem során az első lemezem, és őszintén remélem, hogy tetszeni fog az embereknek. Szeretném, ha sokan lennének, és egy fantasztikus produkciót szeretnék mutatni a közönségemnek. Mi már nagyon készülünk rá! Az pedig külön öröm, hogy végre van saját zenekarom, akikkel a lemezbemutatón és utána minden koncerten már együtt lépek színpadra.”

Az új albumot itt, az Akváriumban lehet majd először megvásárolni. A korongon található dalok Szakos Krisztián producer aktív közreműködésével készültek, akivel András eddigi dalainál is remek szakmai összhangban alkotott, így ez a rutin most egy 12 dalos lemezanyagban teljesedik ki.

A dalokat magamnak írom, és ezen általában meglepődnek az emberek. Először az énekdallamot találom ki, ehhez Krisztián rögtön érzi, hogy milyen hangszerelést képzelek el, és meg is csinálja. Végül megírom a dalszöveget.” – meséli András a munkafolyamatról. – „Aztán olyan is van, hogy átmegyek Krisztiánhoz, elkezdünk jammelni, és addig improvizálgatunk, amíg meg nem születik a dal. Nagyon szeretek vele dolgozni, szinte kitaláljuk egymás gondolatait. Szerintem nincs még egy ilyen producer, aki ennyire érzi, hogy mit szeretnék.”

A dalok nagyon sokféle hangulatot tükröznek András életéből és a stílusok is keverednek majd a dalokban, de a legnagyobb megújulásnak mindenképp a zenekari felállást tartja az énekes.

„Mostantól csak a zenekarommal láthatnak majd engem a színpadon, mert nagyon fontos számomra, hogy élő hangszerek vegyenek körül. Szeretném, ha az emberek azt mondanák a produkciónkra, hogy nemzetközi színvonalú. A gitárosomat (Tóth Ádám) és a basszusgitárosomat (Bodoczki Ernő) már négy éve ismerem, és őket kértem meg, hogy segítsenek még olyan zenészeket találni a produkcióba, akik zeneileg és emberileg is passzolnak hozzánk, így jött a csapatba Prohászka Zsolt (dob), és Szabó Dániel (billentyűs hangszerek). Nagyon szeretem, ahogy zenélnek és nagyon jó barátok is lettünk. Szeretnék minél többet fellépni velük, és minél több ember előtt megmutatni, amit szívből szeretünk csinálni.

Kállay SAUNDERS Band Lemezbemutató Koncert
Budapest, Akvárium, Kishall
2014. március 19. 20 óra
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/842611042464834/?fref=ts

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése