2013. augusztus 4., vasárnap

Kihirdették a 2013-as MTV Video Music Awards jelöltjeit

Forradalmi újításokkal jön a videoklipeket díjazó gála

Justin Timberlake és a Macklemore – Ryan Lewis páros kapta a legtöbb jelölést a 2013-as VMA-n, amit most először Brooklynban rendeznek meg. Megújul a VMA díja is: 1984-es fennállása óta először nem a Buzz Aldrint ábrázoló ezüst asztronautát vihetik majd haza a nyertesek. A jelöltek listáját rövid videókban hirdette ki az MTV.

Augusztus 25-én, a Barclays Centerből jelentkezik élőben az év videoklipes gálája. KAWS-nak, a világszerte ismert művésznek köszönhetően idén búcsút int a VMA a asztronauta formájú díjnak, helyette egy képregénygonoszra hajazó űrlény lesz az esemény ikonja.

Az MTV a tévécsatornák közül először az Instagramon és Vine-on rövid videók formájában tette közzé a jelölteket, kezdve Az év videójával, amit minden évben a legnagyobb érdeklődés övez. De kik az idei Video Music Awards legnagyobb esélyesei?

A legtöbb jelölést Justin Timberlake, és a Macklemore – Ryan Lewis duó kapta, szám szerint hatot. Bruno Mars idén három ezüst szoborra esélyes. A karakteres nők sem hiányozhatnak persze a nyár zenei díjátadójáról, P!nk és Miley Cyrus 3-3 jelölést kapott, de Lana Del Rey és Taylor Swift is az esélyesek között van.

A komoly vérfrissítésen áteső gála búcsúzik egyik nagysikerű kategóriájától, így a „Legjobb új előadó” helyett immár az „Előadók, akikre érdemes figyelni” csoportot vezeti be a VMA. Augusztus 12-én pedig új, közösségi médiás kategóriaként az MTV kihirdeti „A nyár slágerét”. Július 18-ától a nézők a gála weboldalán és facebookon szavazhatnak kedvenceikre, akiket a csatorna stop-motion videók formájában hirdetett ki.

Míg a tavasz a filmeket díjazó Movie Awards miatt hívja fel a figyelmet a MTV-re, addig nyaranta a Video Music Awardson és a klipeken mindenki szeme. A pop legnagyobb sztárjaival, új helyszínnel, soha nem látott díjjal jön augusztus 25-én a nyár zenei eseménye!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése