2013. augusztus 26., hétfő

Kiss Orsinak gyerekkoráról mesélt Heincz Gábor Biga

A 10. születésnap sorsfordító volt a zenész életében

A fél ország dúdolgatja nap, mint nap a Learning To Let Go című slágert. Heincz Gábor Bigát, a dal előadóját láthattuk már a Megasztárban és az Eurovíziós dalfesztiválon is, most gyerekkoráról, az első gitáros élményéről és új kislemezéről is mesélt Kiss Orsinak.


Heincz Gábort a legtöbben a tévéből ismerik, azt viszont valószínűleg kevesebben tudják, hogy rendszeresen fellép külföldön is. Zenélt többek között Mallorcán, Portugáliában, Norvégiában és Afrikában is. Emellett az itthoni munkáit sem hanyagolta el, együttműködött Dobrády Ákossal, Torres Danival, Gáspár Lacival és Varga Viktorral is, eurovíziós dala pedig az elmúlt év egyik legtöbbet játszott slágere volt. A zene és a gitár iránti szenvedélyét általános iskolás korától eredetezteti, amikor édesapja hazavitt egy gitárt.

„Élőben gitárt látni sokkoló, traumatikus élmény volt, mármint pozitív értelemben. Megláttam, és nem kaptam levegőt másfél percig.”
– nosztalgiázott Biga. „Apunak anno volt egy kollégája, hatalmas nagy hippi fazon volt, teljes Woodstock. Meglepetés gyanánt apa elhívta a 10. születésnapomra, amire még egy dalt is írt nekem. Ez nagyon meghatározó élmény volt számomra.” - emlékezett vissza az énekes a ClassFM Class40 című műsorában.

Elég sokat kellett várni az újabb szerzeményre, de ahogy Gábor elmondta, végül szép lassan összeállt a lemez, amelyen többek között a legfrissebb dal, az Easy Loving is hallható.

„Több dal is versenyben volt. Mindenképpen meg akartuk tartani a hangszerelés egyediségét, az akusztikus-modern stílust, ami már a Learning To Let Go-nál is megvolt. Végül az Easy Loving-re esett a választás, ami szerencsére pozitív visszajelzéseket kap”- árulta el az ismert előadó.

Kiss Orsinak a számhoz készülő videoklip forgatásáról is mesélt az énekes, amelyben több ismert színész is feltűnik majd.

„Sztoris klip, nagyon vicces és vagány. Az egészet egy nap alatt vettük föl, kivéve a biciklis jelenetemet.” A forgatásnak ez a része bizonyult a legkalandosabbnak, hiszen Gábor a budapesti forgalom közepén bicajozott. „Borzalmas nagy sor állt mögöttünk, miközben nekem mosolyogva kellett bicikliznem és közben énekelni”
- ecsetelte a történteket Gábor.

A Heincz Gáborral készült interjút és az énekes legújabb dalát hazánk mértékadó rádiójának Class40 című műsorában, vasárnap este hallhatják a rajongók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése