2013. augusztus 4., vasárnap

Nem sokára Budapesten a Fal!

Arról már bizonyára sokan hallottak, hogy a Fal jelenlegi, stadion verziója minden tekintetben a világ legnagyobb utazó produkciója. Ez egyrészt vonatkozik a színpad és a díszletek méretére, de ugyanakkor az utazó stáb, a felszerelés , a technika és a szükséges gépek mennyiségére is.

 

Néhány érdekesség az előadás építése kapcsán:
- 3 db óriási darut is használnak az építéshez, ezekkel emelik be a tetőt és a díszlet elemeit
2 kosaras emelő, 2 ollós emelő és 11 targonca is részt vesz az építésben és a bontásban
165 magyar technikai ember segít be az egy hetes építésbe és a 2 napos bontásba. A különböző gépek kezelői illetve a sofőrök további 15 embert jelentenek.
- A produkció saját generátorokat használ mindenhol a világon, hogy tökéletesen egyenletes áramellátást tudjanak biztosítani a show alatt
- 38.000 liter vizet használnak a színpadhoz és a díszlethez ellensúlynak – hiszen a díszlet, a Fal teljes szerkezete a színpad elején helyezkedik el. Speciális gyors pumpákkal töltik be, majd engedik le bontásnál a tartókból.
- 400 liter héliumgázt használnak fel az előadás alatt az óriási figurák felfújásához és mozgatásához (az ikonikus tanár-, az anya- vagy éppen a repülő malac figurájához)
- A surround hangzás miatt a szokásos 2 helyett 6 különböző hangfal-állás lesz a stadionban körben
- Egy tégla súlya kb 4.5 kilogramm, 500 téglából építik meg az előadás alatt a teljes Falat, amely a végén leomlik.
- 50 fős a turné saját technikai stábja. Ők felügyelik és irányítják az építést és a bontást, illetve üzemeltetik a gépeket az előadás alatt.
- 60 kamion és 7 busz szállítja a felszerelést és a stábot városról városra
- Minden apró részletet megterveztek előre, minden egyes helyszínre. Például előre lekérték a napnyugta pontos aznapi, helyi idejét, és ahhoz képest hirdették meg az előadás kezdését, hogy a látvány tökéletes legyen az első perctől fogva.

 

Az augusztus 25-i, Puskás Ferenc Stadionban megrendezésre kerülő Roger Waters The Wall előadásra jegyek még kaphatók.
Július 29 és augusztus 23. között különleges akció a Ticketpro hálózatában!
Most 2 állójegyet lehet vásárolni 1 áráért, amíg a készlet tart.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése