2011. szeptember 6., kedd

Az “Omega Rhapsody” nyitja meg az együttes 50 éves jubileumát

A legnagyobb Omega slágerek klasszikus zenei kísérettel!

Az OMEGA tagadhatatlanul minden idők egyik legsikeresebb hazai rock bandája. Az első olyan közép-kelet európai csapat volt, amely az Egyesült Királyságban turnézhatott, albumot jelentettek meg a The Rolling Stones-t is kiadó Decca-nál, és több alkalommal is szerepeltek az angol tv csatornákon. 1970-ben a “Gyöngyhajú lány” című számmal nemzetközi hírnévre tettek szert, amelynek köszönhetően számos nemzetközi díjat is megkaptak. A világszerte slágerré vált dalhoz több mint 100 nyelven készültek átiratok, köztük az 1995-ös “White Dove” a The Scorpions-tól (http://www.youtube.com/watch?v=ApYTwX0RgiI).

Az OMEGA olyan bandákkal turnézott együtt, mint a The Who, a Queen, az AC/DC és a The Rolling Stones, hogy csak egy párat említsünk meg a nagy nevek közül.

A világszerte több mint 50 millió albumot eladott csapat számos arany- és platina lemezzel büszkélkedhet, és most az 50 éves évfordulójukra készülődve egy kicsit visszatekintenek erre a monumentális életműre.

Az 50 éves születésnapi év nyitányaként jelenik meg az “Omega Rhapsody”, amelyet a legendás John Gallen (Queen, Simply Red, Motörhead) producer közreműködésével készítettek el. A több mint 600 stúdióban eltöltött órával újrafeljátszott szerzeményeket Klasszikus szinfóniukus zenekari kísérettel rögzítették. Az albumon található dalok 4 évtized legnépszerűbb szerzeményeit ölelik fel. Az együttes énekese Kóbor “Mecky” János a lemez összeállításakor a prog-rock slágerekre koncentrált: a “Napot hoztam, csillagot” és a “Éjféli koncert” című dalokat például a legendás “Időrabló” című albumról vette, amely 1977-ben a Pink Floyd “Animals” című albumát ütötte ki az LP chart listákról, és több milliós eladást ért el világszerte. Mélabús balladák és dögös rock dalok egyaránt fémjelzik az OMEGA nevet, ahogy ezt az "Omega Rhapsody" is jól tükrözi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése