2011. szeptember 8., csütörtök

A SRÁC, AKI LENYELTE AZ AUTO-TUNE-T

Lil C szenvedélye a tánc, de az éneklésre is egyre több időt fordít. Szerinte a jó produkció olyan, mint egy jó sztori: kell bevezetés, tárgyalás és egy ütős befejezés.
cooltv.sajtoklub.tv/Horváth Péter
Kelemen Csaba alias Lil C nem csak Chris Brown-ra hajazó hangjával, de ütős tánckoreográfiájával is megdöbbentette a zsűrit és a közönséget. A Nigériában született fiú magas hangszínével az amerikai R ’n B slágerek hangulatát költöztette az X-Faktor színpadára. Keresztes Ildikó annyira nem hitt a fülének, hogy még viccesen meg is jegyezte: ,,Ez a srác lenyelte az auto-tune-t.’’- mondta a mentor (Auto-Tunenak hívják a legismertebb és az előadók által gyakran használt hangmagasság szabályozó effektet – a szerk.). Lil C-vel első fellépéséről és eddigi pályafutásáról beszélgetett Ördög Nóra és Müller Attila az After X-ben. A továbbjutott versenyző elárulta, hogy jópár év kemény munkáját láthattuk a fellépésében a tehetségkutató első válogatóján. Lil C már 2 éves kora óta táncol, ami nála nem csak egy hobbit jelent, hanem az egész életét meghatározza ez a fajta mozgás. Bár énekhangja is kiváló, erre az áldásra csak az utóbbi években jött rá:
- Egy barátom bíztatott az éneklésre, aki azt mondta, hogy olyan az énekhangom, mint Chris Browné… A táncmozdulataim egyébként mindig maguktól jönnek,mindig a zene ütemét figyelem. – mondta Lil C az After X-ben.
Lil C-nek egyébként van egy egyszerű receptje is az ütős produkcióhoz. Szerinte nem kell semmiféle hókuszpókusz, kell egy ütős ’’bevezetés’’, egy lágyabb, hangulatosabb ’’tárgyalás’’ és egy még keményebb ’’befejezés’’, amire a közönség csak annyi tud reagálni, hogy: WOW.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése