2013. május 17., péntek

14 év után a ZP színpadán tér vissza a Sing Sing

Ki ne emlékezne az olyan legendás és örökérvényű rockhimnuszokra, mint a „Halál a májra” vagy az „Életfogytig Rock ’N Roll”? Sokak örömére végre eljött a várva várt pillanat: közel másfél évtized hallgatás után, május 16-án, csütörtökön este a Zöld Pardon színpadán tér vissza a ’90-es évek egyik legnépszerűbb rockzenekara, a Sing Sing.

Tíz elképesztően sikeres év után, 1999-ben oszlott fel az évtized egyik leghíresebb rockbandája, és azóta csupán egy DVD és egy gyűjteményes díszdoboz formájában adtak magukról életjelet. A feloszlás után a tagok 5 évig nem is beszéltek egymással, majd a feszültségek lecsillapodásával az évek során többször felmerült egy visszatérő koncert gondolata. Abaházi Csaba énekes és testvére, Abaházi Zoltán „Cerka” gitáros végül úgy döntött, hogy nem csatlakoznak a csapathoz, a többi tag azonban elérkezettnek látta az időt, hogy egy óriási bulival újra felidézzék a legendás Sing Sing táborok és sörsátras koncertek hangulatát, és ehhez úgy érzik, megtalálták a legmegfelelőbb frontembert is, az Irigy Hónaljmirigyes Sipos Tomi személyében.

- Tomi nem csak az új énekesünk, hanem egy régi jó barát is. A hangszíne pedig tökéletesen illik a dalainkhoz, nagyon jól szólnak a vele a régi nóták. A gitáros kérdést pedig egy érdekes csavarral oldottuk meg: Váry Marci, aki 1992-től volt a banda dobosa, ezúttal gitározni fog, hiszen másik zenekarában, a KISS Forever Band-ben is ezen a hangszeren is játszik, a dobok mögött pedig az első két lemezen játszó Boros Pöpi fog ülni, így Tomi mellett csak régi Sing Sing tagok lesznek majd a színpadon – világosított fel Hangya, a banda basszusgitárosa.

A csapat lázasan készül a csütörtök estére, és nem haknibulit, hanem minőségi szórakozást ígérnek. Ennek helyszínéül már egy korábbi alkalommal is a legnépszerűbb szabadtéri szórakozóhely szolgált volna, de akkor elmaradt a beharangozott buli.

- Bár rengeteg megkeresés érkezett, mi egyértelműen a ZP mellett tettük le a voksunkat, hiszen csakis nívós helyszínben gondolkodtunk egy ilyen koncert esetében. Ami pedig a visszatérés okát illeti, mindannyian a mai napig aktívan zenélünk, így abszolút nem volt létkérdés, hogy összeálljunk. Azonban régóta bujkált bennünk a kisördög, hiszen ezek a dalok és a hozzájuk kötődő emlékek életünk legszebb korszakát juttatják eszünkbe és nagyon sokat jelentenek nekünk. A visszajelzések alapján pedig a közönségünk is így van ezzel, úgyhogy nagyon nagy show-val készülünk és a régi Sing Sing koncerteken megszokott hangulatot igyekszünk majd május 16-án a Zöld Pardonba varázsoln
i – tette hozzá Hangya.

A koncertre a belépő 600 forintba kerül.

Az esemény meghívója:
https://www.facebook.com/events/112164105620656/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése