2013. május 9., csütörtök

Együtt szurkolt Hien és Brasch Bence az érettségizőknek

 Budapest, 2013. május 8. – Korán ébredt hétfőn reggel Hien és Brasch Bence, akik együtt szurkoltak az írásbeli első napján a végzős diákoknak és a Budapest Wolves cheerleader csapatával bíztatták a suliba félve érkező érettségizőket. Mindketten könnyen beleélték magukat az izgalmas reggelbe, hiszen Hien egy, Bence pedig három éve esett át ezen a megmérettetésen. „Iszonyúan izgultam és a Szabó Ervin Könyvtárban már szinte bentlakónak számítottam az érettségi előtt, ráadásul teljesen lefogytam az utolsó hetekben. Nemcsak az iskola, de az osztálytársaim maximalizmusa is hajtott, ezért a legjobbat akartam kihozni magamból ” – emlékezett vissza Hien ma reggel, miközben az érettségizőket is utolsó jó tanácsokkal látta el. 

„Senkinek sem ajánlom, hogy az utolsó napokban még a könyveket magolja az érettségi előtt, hiszen ilyenkor már a pihenésnek kell a főszerepet játszani, ezt mondtam el a legjobb barátnőmnek is, aki éppen bent ül a magyar írásbelin. Nekem egyébként viccesen indult tavaly az érettségim első napja, amikor is a cipőm takarításával töltöttem a magyar írásbeli előtti utolsó perceket, mert útközben kutyagumiba léptem, később viszont kiderült, hogy szerencsét hozott” – mesélte nevetve Hien. A fiatal énekesnő tényleg nem panaszkodhat, majdnem kitűnőre érettségizett, matekból és angolból ráadásul emelt szintű érettségin szerzett ötösöket.

Brasch Bence más módszerhez folyamodott, ő az utolsó pillanatban is a könyveket magolta az érettségi előtt, kihasznált minden percet, amit tanulással tölthetett. „Sajnos hajlamos voltam az utolsó pillanatra hagyni a vizsgákra felkészülést és ilyenkor az éjszakázás sem volt ritka, kávéval tartottam magam ébren. Amikor elkezdtem kávézni, gyorsan megszerettem a 3in1-t, ami mindig segített és segít ma is felpörögetni a tanulás utolsó óráit is. Mivel még az érettségi előtti éjszakán is fellépésem volt, a vonaton Mosonmagyaróvár felé is a könyveket bújtam, hátha éppen azokra a sorokra lesz szükségem” – mondta el Bence.

Arra a kérdésre, hogy mit tanácsol a most érettségizőknek Bence az alábbiakat válaszolta: „a következő napokban próbáljanak minél többet aludni és ez garancia lesz a sikerre! Aztán ha jól kialudták magukat, kezdjék a reggelt egy NESCAFÉ 3in1-nel, mert az garantáltan felpörgeti az agyukat, hogy a lehető legjobban teljesítsenek!”

A fiatal énekesek együtt emlékeztek vissza az érettségi élményeikre. Bencét a saját tanárai érettségiztették, ezért kevésbé érték meglepetések, Hien viszont az emelt szintű érettségiket olyan tanárok előtt tette le, akikkel korábban nem találkozott. Talán ezért történt, hogy egyedül az emelt szintű matek érettségi maradt meg rossz emlékként számára, ahol sikeresen végigvezette a bizonyítást, a feladatmegoldáshoz feltett három kérdés közül azonban egyre nem tudott válaszolni, emiatt viszont úgy érzi, hogy a kelleténél több pontot vontak le. „Persze ettől függetlenül ötöst kaptam, ráadásul egész jó pontszámmal, de maximalista vagyok, ezért ennél kicsit több pontot szerettem volna szerezni” – emlékszik vissza az énekesnő, aki reméli, hogy minél kevesebb diáknak lesz a mai nap után hasonló élménye.


Hien és Bence tippjei - Tedd – NE tedd az érettségi előtt és alatt:

TEDD:
1. Csoportos tanulás
Hien szerint tanuljatok együtt csoportosan, mert így interaktív lehet a tanulás, kikérdezhetitek egymást és így jobban megmaradnak majd a tanulnivalók a fejetekben!

2. Sport a kikapcsolódásért
Bence azt tanácsolja, hogy sportoljatok pihenésképpen két tétel között, ettől garantáltan felpörög majd az agyatok!

3. Kávé
Bence szerint tökéletes megoldás egy 3in1 kávé, ami segít kihozni az agyatokból a legtöbbet és megtanulni az utolsó tételeket!

4. Feküdjetek le időben!
Hallgassatok Hienre, higgyétek el, egy pihentető alvás sokkal többet ér, mint plusz egy óra tanulás éjnek évadján, így másnap reggel úgy ébredhettek, hogy leülepszik az előző napi anyag. Inkább keljetek fel egy órával korábban, és fussátok át még egyszer a tételeket.

5. Csak nyugodtan!
Bence tanácsa szerint az érettségi kezdete után nyugodjatok meg és gondoljátok át a feladatokat lassan és figyelmesen. Nem hajt a tatár, higgyétek el, elég idő marad mindenre!

NE TEDD:

6. Magolás az utolsó napokban
Ahogyan Hien a barátnőjének is tanácsolta ne magoljatok az utolsó napokban, akkor már a pihenésé legyen a főszerep, így leülepedhet a tudás!

7. Az éhgyomor veszélyes!
Bence szerint arra is figyeljetek oda, hogy rendesen egyetek, éhgyomorral nem szabad érettségizni, hiába nincs étvágyatok, az éhségtől a koncentrációtok is csökken.

8. Ne ragadjatok le egy feladatnál
Hien szerint fontos, hogy nem szabad bepánikolni, ha az érettségin nem tudtok megoldani egy feladatot, lépjetek tovább és foglalkozzatok először azzal, ami könnyen megy. Ezután jöhetnek a magas pontszámot érő feladatok, majd a számotokra legnehezebbek. Így nem veszítetek értékes pontokat az időhiány miatt!

9. Ne írjatok a vonalon túl
Bence is azt vallja, hogy a kevesebb néha több, ne lépjétek túl a megadott szöveghatárt, maradjatok a pontozott vonalon, hiszen az azalatt megjelenő szöveg már úgysem számít bele az érettségibe!

10. Pozitív gondolkodás
Hien azt tanácsolja, hogy ne gondoljatok azokra a tételekre, amelyeket nem szeretnétek húzni, a kedvenceitekre koncentráljatok, így nagyobb eséllyel lesz szerencsétek! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése