2013. május 25., szombat

Daft Punk - "Random Access Memories" - MEGJELENT!

Április 19-én érkezett meg a rajongók által már felfokozott izgalommal várt új Daft Punk kislemezdal, a „Get Lucky” (http://youtu.be/5NV6Rdv1a3I), mely Pharrel Williams és Nile Rodgers producer közreműködésével készült. A május 20-án megjelent új Daft Punk album, a „Random Access Memories” felvezető dalának első 15 mp-es teaserét március közepén az amerikai Saturday Night Live című műsorban, egy TV reklám keretein belül (http://www.youtube.com/watch?v=922-y641Ask) mutatta be a banda, mely egyből futótűzként terjedt az Interneten, és a twitteren is trending topic lett világszerte. 

Két hétre rá egy újabb 15 mp-es TV reklám következett ugyanabban a műsorban, mely az album iTunes-on történő előrendelhetőségét reklámozta. Az eredmény ismét elképesztő volt: az album számos országban az iTunes lista élére vagy Top10-ébe került megjelenése előtt két hónappal, egyetlen teljes dal ismerete nélkül. A következő információmorzsát a Coachella fesztiválon kaphatták meg a rajongók április 12-én, ahol egy 90 mp-es szpotot (http://www.youtube.com/watch?v=CGP2rkuEDl4) vetítettek ki egy hatalmas LED falra, melyből kiderült az album közreműködőinek teljes listája: Panda Bear, Julian Casablancas, Todd Edwards, DJ Falcon, Chilly Gonzales, Giorgo Moroder, Nile Rodgers, Paul Williams és Pharrell Williams.

Az 1993. óta tevékenykedő elektronikus zenei duó, a Daft Punk utoljára 2005-ben jelentetett meg stúdióalbumot (Human After All), legutóbb pedig 2010-ben hallattak magukról, amikor elkészítették a „Tron: Örökség” című film teljes zenéjét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése