2013. május 25., szombat

Még az esőt is elállította a Rudimental a Pannónia Fesztiválon

Múlt héten pénteken lépett fel a brit Rudimental a Pannónia Fesztivál nagyszínpadán. Ám három órával a fellépés előtt még koránt sem volt biztos, hogy a fellépésre sor kerülhet. Este 8 óra tájban ugyanis hatalmas vihar csapott le a fesztivál területére, sártengerré változtatva azt. A nagyszínpad megsérült, a csapat a vendégsátorban teljes sötétségben figyelte a villámokat, reménykedve. A vihar miatt két zenekar koncertje is elmaradt előttük, ám ők addig sem tétlenkedtek, amíg várakoztak, hiszen - az interjúadás mellett - rögtönzött koncerttel és mókás történetekkel szórakoztatták a velük együtt jelen levő helyi munkatársakat és médiásokat. 

Az időjárás azonban kegyes volt hozzájuk, mert a 11 órai kezdésre már csak némi sár emlékeztetett az ítéletidőre, így időben színpadra léphettek. A négy eredeti taghoz csatlakozott Ella Eyre énekesnő, aki a lemezen is énekel, valamint egy komplett élő zenekar, akik közül a dobos volt talán az, akiről az ember legkevésbé tudta levenni a szemét: tökéletesen hozta élőben a nem egyszerű ritmusképleteket.

A fantasztikus bulin mindhárom eddigi slágerüket - melyek közül az aktuális Waiting All Night jelenleg 3. helyen áll a Mahasz Top 40 rádiós játszási listáján - egy emberként zengte velük a szuper közönség. Az első sorokban egy ismerős arcot is felfedezhettünk: a fiatal "rockstep" reménység zenekar, a Cloud 9+ énekese, Szivák Zsolt is ott ugrálta végig a bulit, mely után még meg is ismerkedett néhány zenekari taggal. A találkozás során Zsolt némi jó tanácsot is kapott külföldi példaképeitől, és abban maradtak, hogy a hamarosan megjelenő, Breathe In című új klipjüket is átküldi majd nekik véleményezésre.

A Rudimental: Home című albuma, mely az Egyesült Királyságban 10 nappal megjelenése után már aranylemez lett!, megrendelhető innen: http://www.magneoton.hu/Termek/Home_2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése