2014. január 23., csütörtök

Pitbull #1 helyezéssel kezdi az évet: a Timber vezeti a Billboard Hot 100 listát!

A nemzetközi zenei szenzáció, Pitbull a csúcson nyitja az évet, hiszen a Ke$ha-val készített “Timber” című dala #1 helyezést ért el a héten a Billboard Hot 100 listán. A “Timber” 7 országban szintén birtokolja a #1 pozíciót a kislemez eladási listán, hiszen listavezető az Egyesült Királyságban, Németországban, Kanadában, Svédországban, Finnországban, Norvégiában és Ausztriában, valamint a Top 10-be került 15 országban világszerte. A “Timber” 66 országban áll az iTunes lista #1 helyén, míg 13 országban ért már el Top 10-es helyezést a rádiós listán, köztük a valaha volt legelső #1 pozíciót Németországban.

A “Timber” ezen a héten a Spotify-on is a #1 legtöbbet streamelt dal világszerte, miután 6 egymás utáni hetet már a Top 10-ben töltött. Magyarországon szintén #1 a Mahasz Stream listáján a Deezer meghallgatások alapján, és #2 a kislemez listán, míg a #3 legtöbbet játszott dal a rádiókban. A “Timber”-hez készített videóklipet már 59 millióan látták a VEVO-n november végi megjelenése óta és az MTV-n is a #1 legtöbbet játszott klip lett. A rádiókban is több mint 100 millió ember hallhatta a “Timber”-t és ezzel a 4. legtöbbet játszott dal lett az USA-ban, és #1 lett a Top 40-es radios formátum listáján. Emellett, a “Timber” 9 hete tanyázik a Billboard Digital Songs Chart listájának Top 10-ében, amiből 4 héten át birtokolta a #1 pozíciót, ami közel 2 millió eladott tracket jelent.

A GLOBAL WARMING: MELTDOWN, a Ke$ha-val készített “Timber” mellett még 4 másik vadonatúj duettet tartalmaz, olyan közreműködőkkel, mint Kelly Rowland, Mayer Hawthorne, Mohombi és Inna, de természétesen az eredeti, a Mr. 305/Polo Grounds Music/RCA Records/Sony Music gondozásában megjelent Global Warming album dalai is mind helyet kaptak a deluxe változaton. Az 5 vadonatúj dal egy különálló EP-n is elérhető, amely egyszerűen a MELTDOWN nevet kapta, és azoknak a rajongóknak ajánlott, akik már birtokolják a Global Warming-ot.

A miamii születésű Armando Christian Perez, aka Pitbull aka Mr. Worldwide aka Mr. 305 egy globális sikerekkel büszkélkedő zenész, előadó, üzletember, divatikon és színész, aki eddigi karrierje alatt több mint 5 millió albumot és 40 millió kislemezt adott el világszerte. Pitbull több mint 15 országban ért el #1 pozíciót slágereivel és videoklipjeit már több mint 3 milliárd alkalommal nézték meg a YouTube-on, egyedül a “Give Me Everything”-et már több mint 300 milliószor. Világkörüli turnéja során teltházas koncerteket adott Amerikában, Kanadában és Európában, mielőtt a party hangulatot elvitte volna Japánba, Kínába és Latin Amerikába, és hamarosan Ausztráliába. Pitbull legutóbbi kiadványa, a “Global Warming” olyan óriási slágereket vonultat fel, mint a “Feel This Moment” Christina Aguilera közreműködésével, a “Don’t Stop The Party”, mely a több mint 2 millió példányban elkelt “Back In Time”-ot követte. 2013 november 25-én, Pitbull megjelentette a lemez deluxe változatát, Global Warming: Meltdown címmel, rajta a Ke$ha-val készített slágerrel, a “Timber”-rel és 4 másik vadonatúj duettel, olyan közreműködőkkel, mint Kelly Rowland, Mayer Hawthorne, Mohombi és Inna. A “Global Warming” a “Panet Pit” című album várva várt folytatása volt, mely nemcsak elismerő kritikákat kapott, de hatalmas kereskedelmi sikerre is szert tett több mint 1,7 millió példányos album eladásával és 19 millió eladott kislemezével.



“Timber” videoklip: http://www.youtube.com/watch?v=hHUbLv4ThOo

Soundcloud: http://smarturl.it/TimberSC

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése