2014. január 23., csütörtök

Royal Hunt: klasszikus rockalbummal érkeznek Budapestre

Pályafutása legjobb szimfonikus lemezével tér vissza Budapestre a Royal Hunt. A dán progresszív metal zenekar március 13-án mutatja be A Life to Die For című albumát a budapesti A38 Hajón.

A Royal Hunt hard rock zenéje progresszív és szimfonikus ízeket is tartalmaz, és a heavy metal kedvelőitől sem áll távol. A zenekart eredetileg 1989-ben, Dániában alapította a billentyűs Andre Andersen, akinek meggyőző játéka mindmáig meghatározza zenéjüket. Bár az évek során számos tagcsere történt, az amerikai származású DC Cooper énekes neve által fémjelzett négy éves időszak, és az akkor kiadott Moving Target (1995) és Paradox (1997) című lemezek kiemelkedőek.

Az eddigi pályafutása alatt több mint egymillió albumot eladó zenekar védjegyének számító fenséges, dallamos hangzást kidomborítják legutóbbi lemezük, az A Life to Die For megoldásai, hiszen ezúttal vonósokat, fúvósokat és egy komplett kórust is bevontak a felvételek készítésébe.

A dalszerzés és a lemezbemutatók is remekül sikerültek, így már most látszik, hogy a lemez minden progresszív metal hallgató számára értékes hallgatnivalóval szolgál. André Andersen elmondása szerint „ez az album mindent tartalmaz, amit a hasonló zenék kedvelői kívánhatnak: erőteljes dalok monumentális kórusbetétekkel, magával ragadó riffek, technikás, mégis rögtön megjegyezhető hangszeres részek, öt csillagos kivitelezés valódi komolyzenei hangszerek bevonásával - és persze mindez összetéveszthetetlen stílusban. A címadó dalt itt hallgathatjuk meg: http://youtu.be/97KICGmPzmI

A gyűjtőkre is gondolva az új lemez több különböző formátumban került kiadásra: a normál CD mellett egy exkluzív digipack verzió is elérhető a legutóbbi turné felvételeit tartalmazó bónusz DVD-vel, valamint 180 grammos vinylen is megjelenik az anyag. A februárban induló európai turné keretében a zenekar számos Nyugat-európai országban, valamint Oroszországban és Ukrajnában is koncertezik. Budapest sem marad ki: március 13-án játszanak az A38 Hajó színpadán.

A Livesounds bemutatja: Royal Hunt World Tour 2014
2014. március 13., csütörtök 20 óra
Budapest, A38 Hajó
Royal Hunt koncert
Belépő: 5900 Ft.
Jegyek válthatók a Ticketportal és a TEX országos hálózatában, valamint a Headbangerben, a CD Pincében, a Lemezkuckóban és a Hammer Zeneberlangban, a helyszínen és a livesound.hu weboldalon.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése