2014. január 23., csütörtök

Die Krupps: új lemezzel tér vissza az industrial legenda

Machinists Of Joy című új lemezével, és egy gőzmozdony lendületével tér vissza Budapestre február 16-án a Die Krupps. A német industrial zene műfajteremtő, több mint 30 éves zenekara egy texasi és egy chilei előadó, a Chant és a Vigilante oldalán érkezik majd a Dürer Kertbe.

Az ezredforduló óta most először ad ki új lemezt a '80-as és '90-es évek műfajteremtő zenekara, a Die Krupps. Hogy pontosan milyen műfajt is teremtettek, arról megoszlanak a vélemények: évtizedes pályafutásuk alatt az elektro, az EBM, az industrial, a crossover, de még a metal jelzőt is használták velük kapcsolatban a zenei sajtóban. Egy ilyen hosszú múltra visszatekintő, kreatív munkásságot maga mögött tudó zenekar esetében ez a sokféle jelző sokszor nem is alaptalan: bár a csapatot félig-meddig joggal sorolhatjuk a dark szubkultúra képviselői közé, a sok év alatt számos különböző színpadon és rendezvényen tűntek fel, így az őket ismerők is igen széles körből érkeznek.

A Budapestre február 16-án érkező turné vendégeinek egyike a texasi Bradley Bills törzsi hangulatú, apokaliptikus ütősprojektje, a Chant. Bills többek között a KMFDM és az Angelspit oldalán turnézott korábban, így egyre komolyabb ismertségnek örvend az industrialt kedvelők körében. Ezt pedig csak tovább fokozza majd az a tény, hogy nem csak önálló programmal készül, hanem a tervek szerint a Krupps műsorában is fellép vendég dobosként!

A harmadik fellépő Dél-Amerika egyik legfontosabb DJ-je és elektronikus zenei művésze, Vigilante, eredeti nevén Ivan Munoz. Munoz elektrót és metalt ötvöző mixeivel hódította meg a világot eddigi 6 turnéja során: többek között a Nine Inch Nails, a Ministry, a VNV Nation és az Hocico előtt is játszhatott, de szerepelt a Wave Gotik Treffenen vagy a lengyelországi Castle Party-n is.

A Concerto Music bemutatja: The Machinists Of Joy Tour 2014
2014. február 16., vasárnap 19 óra
Budapest, Dürer Kert
Die Krupps, Chant, Vigilante
Belépő: 4900 Ft, a koncert napján 5900 Ft
Jegyek kaphatók a Tickeportal és a Ticket Expressz hálózatában,a Wave, CD Pince, Hammer Zenebarlang, Headbanger üzletekben, valamint a www.concerto.hu oldalon.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése