2013. szeptember 19., csütörtök

A LEGENDÁS “ERIC CLAPTON: UNPLUGGED” ALBUM ÚJRAKIADÁSA

Eric Clapton már világszerte ismert és elismert előadóművész volt, amikor 1992 januárjában lecserélte legendás Stratocasterét egy akusztikus Martinra, hogy felvegye az Unplugged című albumot. Az élő felvételen egy kis zenekar kíséretében játszotta saját dalainak, és legendás blues-klasszikusoknak az átdolgozott változatát. Az album hatalmas kasszasiker lett: 19 millió példányban kelt el világszerte. Claptonnak hat Grammy-díjat is hozott, köztük a legrangosabbakat: az Év Albumát, az Év Felvételét és az Év Dalát.

A húsz éves évforduló alkalmából most megjelenik az album kibővített és újramaszterelt változata 2-CD/DVD formátumban. Az eredeti kiadványhoz képest hat, eddig kiadatlan dal található a 2 CD-n, a DVD-n pedig a koncert felújított verziója és eddig ki nem adott, közel egy órányi felvétel található a próbákról. AZ “UNPLUGGED: EXPANDED AND REMASTERED” című kiadvány október 14-én kerül a boltokba.

Az eredeti felvételen Clapton újraértelmezte néhány saját szerzeményét, pl. a “Layla”-t és a “Tears In Heaven”-t, valamint olyan legendás blues-felvételeket, mint pl. Bo Diddley “Before You Accuse Me”-je, Big Bill Broonzy “Hey Hey”-je, Leadbelly “Alberta”-ja és Robert Johnson “Malted Milk”-je.

Az új kiadványon ezeken kívül megtalálható a „Walkin’ Blues” egy másik értelmezése, az eredeti Unplugged-hoz képest hat évvel később megjelenő „Circus” és „My Father’s Eyes” korai verziói, valamint “Big Maceo” Merriweather “Worried Life Blues” című dalának átdolgozása is.

A DVD-n az eredeti, 1992. augusztus 25-én, az MTV-n leadott koncert feljavított változata mellett a próbafolyamatba is betekinthetnek a rajongók – ez az anyag eddig a nyilvánosság előtt sosem jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése