2013. szeptember 26., csütörtök

Justin Timberlake és Macklemore tarolhat az MTV díjátadóján

A két előadó kapta a legtöbb jelölést a 2013-as MTV EMA-n

Nyilvánosságra hozta az MTV a 2013-as EMA jelöltjeit. Justin Timberlake, a zene nagyágyúja és az év egyik felfedezettjei, Macklemore & Ryan Lewis öt-öt jelöléssel vezetik a listát. A hazai fronton a Hősök, az Ivan and the Parazol, Karányi, a Punnany Massif és a The [hated] Tomorrow küzd meg a nívós díjért. A 2013-as MTV EMA-t november 10-én élőben közvetítik az MTV csatornái Amszterdam lenyűgöző Ziggo Dome-jából.

Timberlake hosszú kihagyás után folytatja sikerszériáját a zenei pályán és hajtja uralma alá a 2013-as mezőnyt. A Legjobb Férfi Előadó, a Legjobb Élő Előadás, a Legjobb Imidzs és a Legjobb Amerikai Előadó díjára is esélyes, a „Mirrors”-zal pedig versenybe száll a Legjobb Videó díjáért is. Macklemore & Ryan Lewis sem panaszkodhatnak: bár először szerepelnek az EMA jelöltjei közt, szintén öt MTV-golyóbisra pályáznak. A Legjobb Új Előadó, a Legjobb Hip Hop, a Legjobb Amerikai Előadó kategória mellett a Wanz-cal közös Thrift Shopért a Legjobb Dal díját, a 2013-as MTV World Stage Wireless-es fellépésükért pedig a Legjobb World Stage-ért járó elismerést is bezsebelhetik.

A két nagymenő mellett további neves előadók sorakoznak az MTV földgömbjeiért. Lady Gaga, Justin Bieber, Miley Cyrus és Robin Thicke egyenként négy díj várományosai, míg Taylor Swift, Bruno Mars, a Green Day, a Thirty Seconds to Mars, a Daft Punk, a Rudimental, az Icona Pop és a One Direction három-három jelölést kaptak (Harry Styles az 1D-ből pedig még a Legjobb Imidzs kategóriában is esélyes). Két díjra jelölt Rihanna, Katy Perry, Eminem, Jay Z, a Bastille, az Imagine Dragons, a The Killers, a Paramore, Rita Ora, Drake, Afrojack, Avicii, Calvin Harris és Iggy Azaela.

A nézők ismét bizonyíthatják elhivatottságukat kedvenc előadójuk iránt a Legnagyobb Rajongók kategóriában. Az augusztus vége óta beérkezett szavazatok segítségével sikerült leszűkíteni a mezőnyt a most bejelentett öt hivatalos jelöltre. Minél több rajongó vesz részt továbbra is az EMA tartalom alakításában az MTV digitális platformjain a díjátadóig hátralévő hetekben, annál jobban növelhetik a kiválasztottjuk esélyeit a november 10-én kisorsolt Legnagyobb Rajongók díjra.

A hazai jelöltekre a Worldwide Act kategóriában lehet szavazni. A díjra a Hősök, az Ivan and the Parazol, Karányi, a Punnany Massif és a The [hated] Tomorrow esélyes. A magyar nyertes egy EMA díjjal lesz gazdagabb és az október 25-én kezdődő második körben megküzdhet a térség legjobbjának címéért. A 10 hivatalos Worldwide Act jelöltet az egyes régiókból ezt követően jelentik majd be november 1-én, hétfőn, és megkezdődik a küzdelem a Worldwide Act díjért. A győztes nevét az amszterdami díjátadón árulják majd el.

Az MTV EMA az MTV ország- és műfaji határokon átívelő díjátadója, amellyel a zenei élet legnagyobb sztárjait ünnepli az egész világ körül, a rajongókat pedig páratlan élmény formájában hozza össze. Szavazni az egyes kategóriákban a www.mtvema.com oldalon online, vagy mobilról a http://m.mtvema.com-on, lehet, egészen 2013. november 8., péntek 23:59-ig.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése