2012. július 12., csütörtök

‘Contrast’

A 19 éves nagy-britanniai pop szenzáció debütáló albuma július 30-án jelenik meg! 
“Ez a srác át fogja formálni a popzenét!…” 

Egy Conor Maynard szintű fiatal pop sztárra már régóta ki volt éhezve a zeneipar. Végre megérkezett, az a fiatal, de mégsem tinédzser brit szólóénekes, aki igazán be tudott robbanni dalaival, anélkül, hogy közben a szokásos ízelten pop bábut alakítaná! Végre valaki, aki humoros és nagyvilági, jó kifejezőképességű és intelligens, mégsem idegenkedik a szórakoztatóipartól és rokonszenves a közönségnek is!

A karizmatikus és jóképű 19 éves sztár, Conor Maynard futurisztikus, kiélezett urban-pop zenéjével minden erőltetéstől mentesen laza és trendi.
Az ifjú titán máris egy top slágert tudhat magáénak: az album debütáló maxija, a ‘Can’t Say No’ több, mint 200.000 db-os eladást produkált eddig, így a most megjelenő album az év egyik legizgalmasabb zenei produktumának ígérkezik.

Mielőtt meggondolatlan összehasonlítgatásokat tennénk más sikeres youtube-on elhíresült tinédzser produkcióval, vegyük számításba a Contrast című lemez megcáfolhatatlan érdemeit: nem lépett az elcsépelt euro-dance hangzás jól kitaposott útjára, és visszautasította azt is, hogy besoroljon az aktuális R&B, Hip Hop vagy popzenei stílusok valamelyikébe; mégis egységes, leleményes, játékos és szokatlanul érdekes zenei világ született.

Conor olyan nevek segédletével társszerezte és producerelte saját albumát, mint Pharrell Williams, Ne-Yo, Midi Mafia, Stargate és Frank Ocean. Miközben globális figyelmet vonzott magához a fiatal előadó / zeneszerző készülő lemeze, a zenei tehetségekre sajátságosan érzékeny brit zeneipar támogatását is elnyerte: a lemezt nem más társproducerelte, mint a Jessie J (Do It Lika A Dude) és Dj Fresh (Hot Right Now) mögött is álló Invisible Men.

Invisible Men együttműködésével készült a No. 2 dal, a Can’t Say No, és a július 23-án megjelenő második maxi, a Vegas Girl, valamint számos kulcs dala az albumnak. Invisible Men és Conor alkotta szerző-producer páros együttműködése slágerek tekintetében eddig nagyon gyümölcsözőnek mutkozott.

A Vegas Girl a korai Neptunes, Missy Elliott vagy Timbaland újszerű energiáit idézi fel: a zsírozós szubok és a döngető basszusok Conor ügyesen pozícionált hangjával fűszerezve egy olyan dalt eredményeztek, amely mind a klubokban, mind a listákon megállja a helyét.

A lemez kiugró szerzeménye a Turn Around, amit Ne-Yo írt és Stargate producerelt. Felemelő, himnusz-szerű, emo-urban track, amolyan ‘kezeket a magasba’ dal, szigorúan stadion méretű közönségre szabva.

Pharell Williams-szel megkomponált Lift Off, amely N*E*R*D* hírhedt sci-fi szintifutamait eleveníti meg, egy potenciális világsláger.
A lemezen találhatóak kifejezetten sötétebb pop track-ek is, mint a Mary Go Round; hangzatos R&B vokálok, mint a Drowning; és a kifjezetten táncparkettra való dalok, mint az album nyitó dala, az Animal vagy a Rita Ora-közreműködésével felvett Better Than You és a másik Pharrell Williams közreműködésével megírt dal, a Glass Girl. Annyi biztos, ezen az albumon mindenki megtalálja a neki való zenét!

A Midi Mafia (50 Cent) és Frank Ocean közreműködésével készült Pictures szuggesztív szövegvilága, és lassú szexi fejhangos jammelésű előadásmódja egyértelmű kiáltvány arról, hogy Conor bizony már nem egy fiúcska, hanem egy igazi szívdöglesztő pasi. Egyéltemű, hogy a Contrast nem egyszerűen egy tinédzser debütáló anyaga, hanem kiemelkedő zenei teljesítmény, amely abszolút megállja a helyét bárhol a világon. A lemezen található szövegek és vokálok messze túlmutatnak a fiatal előadó / zeneszerző korán, anélkül, hogy Conor figyelmen kívül hagyná fiatal rajongóit.

“A közönségem tekintetében magamból indulok ki. Azoknak csinálok zenét, akik olyanok, mint én. Tudom, hogy én mit szeretek hallgatni, amikor bulizok a barátaimmal, vagy mit esik jól hallgatni, amikor szakítok a barátnőmmel.” – magyarázza Conor, aki egy ilyen brilliáns album után is megtartotta szerénységét. “Minden, ami velem történt csodálatos, de nem fogok elszállni. Jelenleg a következő lépésre készülök. Amiben most vagyok az a legizgalmasabb dolog, ami történhetett velem, nem szeretném félbehagyni ezt.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése