2012. július 6., péntek

Gigi meghódította Montreux-t

Minden elképzelhető várakozást felülmúlt Gigi bemutatkozása a Montreux-i Jazz Fesztivál színpadán.
A Megasztár idei győztese nem hitt a fülének, amikor meghallotta a hírt: a világhírű zeneszerző és producer, Quincy Jones a fesztivál hagyományait és műsorát felborítva szinte az utolsó utáni pillanatban döntött Gigi felléptetése mellett a fesztivál azon rendezvényén, melynek célja fiatal tehetségek bemutatása - komoly feladat elé állítva ezzel a helyi szervezést. A kései egyeztetések miatt ugyanis Gigi nem tudott részt venni az első napon a zenekari próbán - ez pedig sokakban aggodalmat keltett, hiszen a fellépés teljesen ismeretlen zenészekkel egy ilyen rendkívüli eseményen alapos felkészülést igényel. A fiatal énekesnő azonban egy percig nem aggódott emiatt.

Olyannyira nem, hogy azt sem vette észre, amikor az elhalasztott próbán maga Quincy is megjelent: már javában próbálta a zenekarral dalát, és nem is sejtette, hogy tőle néhány méterre már ott hallgatja őt a mester, csillogó szemmel. A dal végén Quincy személyesen köszöntötte a kis művésznőt, akinek azt mondta, hogy a világ legjobb hangjai közé sorolja Őt, és már nagyon várja, hogy az esti koncerten bejelenthesse új felfedezettjét.

A műsorban olyan nagy nevek léptek fel, mint Bobby Mc Ferrin (Don’t worry, be happy) és Chick Corea, akikkel a színfalak mögött közös fotók is készültek. Majd valóra vált az, ami a legtöbb zenész nagy álma: a Fesztivál Palota Miles Davis Hall-jának nagyszínpadára léphetett az ifjú tehetség. A zsúfolásig megtelt nézőtéren kíváncsi tekintetek szegeződtek a színpadra. Gigi királynői méltósággal lépett a mikrofonhoz és mintha nap, mint nap ezt csinálná, minden izgalom nélkül, igazi sztárként bűvölte el a közönséget, akik kitörő örömmel, felállva, vastapssal jutalmazták. Ezután a finálé következett, ahol az új felfedezettek közösen adták elő a „Respect” című világslágert. A koncert után, a színfalak mögötti művészbüfében mindenki gratulált Giginek, Quincy Jones pedig így búcsúzott: hamarosan találkozunk.

Gigi még induláskor sem sejtette, hogy mennyi különös és váratlan esemény főszereplője lesz a genfi tó partján fekvő városban, melyet Freddie Mercury is imádott. Egy igazi csoda, ami most Gigivel megtörtént és biztosan következik a folytatás.


Quincy Jones

Bobby McFerrin

Chick Corea


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése