2012. július 3., kedd

LINKIN PARK - LIVING THINGS

Megjelent a Linkin Park vadonatúj, ötödik stúdióalbuma "LIVING THINGS" címmel. A Chester Bennington, Rob Bourdon, Brad Delson, Dave 'Phoenix' Farrell, Joe Hahn és Mike Shinoda alkotta zenekar új korongjának első, "Burn It Down" című kislemezdalához készült videoklip.

Az új Linkin Park-lemez producerei Rick Rubin (Adele, Metallica) és a csapat vokalistája, multi-hangszerese, Mike Shinoda voltak - csakúgy, mint a legutóbbi két Linkin Park-album esetében. A Rolling Stone magazin szerint: "Az anyag a csapat 2000-es debütáló albuma óta a legerősebb."

A zenekar azzal magyarázza a lemez címét, hogy a dalok szövege igen személyesre sikerült. "Nem döntöttük el, hogy egy bensőséges lemezt akarunk írni" - mondja Mike Shinoda. "Egyszerűen csak leültünk, és ezek a témák jöttek ki belőlünk. Az előző korongjainkon inkább globális és szociális problémákkal foglalkoztunk, ezen az albumon pedig személyesebb témákkerültek előtérbe."

A zenekarvezető még azt is hozzátette, hogy az új anyag azokra az időkre emlékezteti őt, amikor a bandát még Hybrid Theory-nek, azaz hibrid elméletnek hívták. Azért is volt ez a csapat neve anno, mert ez a kifejezés írta le legjobban azt a zenét, amit játszanak. Ezúttal is rengeteg stílus hatott a zenekarra a dalszerzés során, ezt kovácsolták a tagok egy egységes Linkin Park hangzássá.





A LINKIN PARK ZENÉS ELŐZETESE AZ ABRAHAM LINCOLN, A VÁMPÍRVADÁSZHOZ

A Twentieth Century Fox stúdió hamarosan mozikba kerülő, különleges akció/kaland/fantasy-filmje, az Abraham Lincoln, a vámpírvadász (16) (Abraham Lincoln, Vampire Hunter, hazai bemutató: augusztus 9.) méltó kíséretet kap. Timur Bekmambetov rendező összefogott a sokszorosan platinalemezes Linkin Parkkal, hogy az alternatív rockbanda új száma is az USA történelmének egyik legnagyobb alakja, Abraham Lincoln vámpírok elleni harcára emlékeztessen.

Bekmambetov a banda hamarosan megjelenő LIVING THINGS című albumáról választotta ki a POWERLESS című számot, és saját maga forgatott egy berlini koncerten, hogy a felvételeket összevághassa a film részleteivel. A szám az Abraham Lincoln, a vámpírvadász végén is felhangzik majd.

– A Linkin Park tagjai fantasztikus zenészek, akik sok műfaj vegyítéséből hozták létre a saját, csak rájuk jellemző hangot – magyarázta döntését a rendező, aki az Éjszakai őrség-gel robbant be a világ filmes élvonalába, és a Wanted-dal erősítette meg pozícióját. – Úgy éreztem, nagyon illenek a mi különleges filmünkhöz.
– Megnéztük a filmet és nagyon bejött – tette hozzá Joe Hahn, a Linkin Park tagja. – Úgy gondoltuk, a mi számunk és ez az őrült, látványos film jól kiegészítik egymást. Az külön öröm volt, hogy Timur eljött Berlinbe, és filmezett a koncertünkön.

A film, amely leleplezi Abraham Lincoln, az Egyesült Államok 16. – és talán legismertebb – elnöke titkos, másik életét, augusztus 9-én kerül a magyar mozikba. (Forrás: IC Press)



https://www.youtube.com/watch?v=9bDlQWO-gOI&feature=player_embedded




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése