2012. június 13., szerda

FUN.: Some Nights

A Fueled By Ramen "istálló" kitermelt már egy pár menő zenekart, akik főleg a fiatalok körében lettek népszerűek. Gondolunk itt például a Panic! At The Disco-ra, a Gym Class Heroes-ra, a Paramore-ra vagy a Cobra Starship-re. Legújabb üdvöskéjük, a Fun. - De kik is ők?

Nate Ruess énekes és Jack Antonoff gitáros a 90-es évek végén a punk rock koncertekre jártak, majd punk-zenekarokban zenéltek New Jersey déli részén, egyszer közösen is turnéztak zenekaraikkal. Aztán amikor Nate zenekara, a The Format feloszlott, Nate azonnal Jack-et hívta. Harmadikként pedig bevették Andrew Dost billentyűst, és ezzel a Fun. megalakult. Első albumuk, az Aim & Ignite 2009-ben jelent meg. Egy évvel később már a Paramore-ral turnéztak, és felléptek a Coachella fesztiválon is.

Második albumuk, a Some Nights nálunk 2012. június 18-án jelenik meg. A róla kimásolt “We Are Young" (feat. Janelle Monáe) itthon is hatalmas siker, Amerikában pedig még a Glee-ben is feldolgozták, eljutva ezzel különböző korosztályokhoz, különböző zenei ízlésű emberekhez.

Maguk a fiúk is széles spektrumú zenei ízléssel rendelkeznek egyébként. Jack Tom Waits, Jack White, és Neil Young rajongó, Andrew kedvencei a Weezer, az ELO, és Claude Debussy, Nate pedig az album készítése idején leginkább hip-hopot hallgatott.

Az album producerének - egy alkoholgőzös öröméneklést követően - megnyerték a legendás, Grammy-díjas Jeff Bhasker-t (Alicia Keys, Kanye West, Beyoncé). “

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése