2012. június 7., csütörtök

A Magashegyi Underground Veszprémbe


Nyári fesztiválturnéjának két legfontosabb fellépésére készül a Magashegyi Underground. A zenekar csaknem ötven muzsikussal ad rendhagyó, szabadtéri szimfonikus koncertet július 7-én a Veszprémi Utcazene Fesztiválon. Ezt megelőzően pedig június 20-án az idei első önálló, fővárosi szabadtéri koncertjét tartja a Zöld Pardonban.


A Magashegyi Underground tavaly novemberben a budapesti Művészetek Palotájában mutatta be Szimfonik Remix című koncertjét. A közönség újragondolt formában nagyzenekarral, kórussal és ütősökkel hallhatta a legnagyobb slágereket, például a Metróhuzat, a Szeplős váll és a Szívtakarítás című dalokat. A siker óriási volt, a jegyeket elkapkodták, ezért a zenekar úgy döntött, hogy idén szimfonikus nagylemezt készít. Az Ezer nap című album hangulatából a Magashegyi Underground februárban ugyancsak a MüPában, de már a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben adott ízelítőt, szintén teltház előtt. A rendhagyó élményben július 7-én a Veszprémi Utcazene Fesztivál látogatói is elmerülhetnek, ugyanis a rendezvény egyik kiemelt programja lesz Bocskor Bíborkáék szimfonikus koncertje.

- Ez egy különleges, egyszeri alkalom lesz, hiszen kilépünk a hangversenyterem falai közül. Felszabadult, közvetlen koncertre készülünk, mert a fesztiválközeg és a szabadtér minden bizonnyal más köntösbe öltözteti a dalainkat. Velünk lesz a Talamba Ütőegyüttes, a Harmónia Garden Orchestra és a Discantus énekegyüttes, vagyis csaknem ötvenen állunk majd a színpadon. Játszani fogjuk a legismertebb számainkat és az őszre várható új, szimfonikus nagylemezünk már elkészült szerzeményeit is, például a Rázz fel című dalt – mondta Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője.

A rendhagyó veszprémi fellépés előtt a kísérletező kedvű zenekar Budapesten is megtáncoltatja a közönségét, hiszen a Magashegyi Underground június 20-án este 8 órától a Zöld Pardonban lép fel. Itt ugyan nem lesznek szimfonikusok, de szokványosnak ez a koncert sem nevezhető.

- Az elmúlt hetekben sok időt töltöttünk a próbateremben, hogy a nyári szezonban az első önálló, budapesti szabadtéri koncertünkre felfrissítsük a dalaink hangzásvilágát. A repertoárban a régi és az új szerzemények egyaránt szerepelnek, és vendégünk lesz Gálos Ádám, az Intim Torna Illegál zenekar dobosa – tette hozzá Bocskor Bíborka.

A Fogyó Hold felé című dal szimfonikus átirata:
http://www.youtube.com/watch?v=EWPHe7IF6dE


Részletek:
http://www.magashegyi.hu
www.facebook.com/magashegyiunderground

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése