2012. június 22., péntek

Ian Anderson, a Juthro Tull legendás fuvolása

IAN ANDERSON (JETHRO TULL) HAMAROSAN MEGJELENETETI ‘THICK AS A BRICK 2’ CÍMŰ ALBUMÁT

Anderson a nagysikerű ’72-es lemez 40. évfordulója alkalmából bejelentette a folytatást...

A ‘Thick As A Brick’ album 40. évfordulója alkalmából megszervezett 19 állomásos turné bejelentését követően, egy újabb jó hírrel lepték meg a Jethro Tull rajongókat: április 2-án megjelenik a legendás lemez folytatása.

Ian Anderson 1972-ben írta és rögzítette a Jethro Tull progresszív rock klasszikusát, a ‘Thick As A Brick’ című albumot. A lemez szövegírójaként akkoriban egy képzeletbeli csodagyerek figurát, Gerald Bostock-ot jelölték meg, akinek a szülei nem mondtak igazat a gyerek életkorára vonatkozóan. A felvétel hamarosan number one lett a Billborad Chart album listáján, és jelentős sikereket ért el világszerte.

Most negyven évvel később, vajon mit csinálhat a már ötven éves Gerald Bostock? Mi történhetett vele azóta? A évfordulós második rész azokat a lehetséges életutakat mutatja be, amelyeket a koraérett Gerald Bostock különböző alteregói élhettek meg. A dalrészek jól illusztrálják a sors és a lehetőségek adta fordulatok elképesztő sokféleségét. Nem csak Gerald-ról szól a történet, hanem arról, hogy a mi saját életünk hogyan fejlődik, hogyan vált irányt és mi lesz a végkifejlet – a sokszor apróságnak és jelentéktelennek tűnő - véletlen találkozásokon és behatásokon keresztül.

“Amikor mi - a ‘baby-boom’ generáció tagjai – visszatekintünk az életünkre, valahogy mindig elfog bennünket, egy ‘mi lett volna ha’ érzés. Talán belőlünk is – ahogyan Geraldból is – válhatott volna prédikátor, katona, lecsúszott alak, üzletvezető vagy éppen pénzügyi mágnás... Napjaink közösségi médában otthonos, internet generációjának lehetősége van arra, hogy jobban mérlegeljenek az eléjük tárulkozó lehetőségek között.” - Ian Anderson.

A album megjelenéssel egy időben Anderson és zenésztársai - John O’Hara (billentyűk), David Goodier (basszus), Florian Opahle (gitár) és Scott Hammond (dobok) – valamint vendég előadóművészek turnéra indulnak, hogy az egész eredeti albumot 1972 óta először ismét előadják. A show második részében természetesen bemutatják a folytatást is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése