2012. június 4., hétfő

Már csak kevesebb mint 4 hét!


Hétvégén a magyar rajongói klub nagyszabású bulit rendezett a Petőfi Csarnokban, ahol számtalan magyar zenész is tiszteletét tette, és az együttes tagjainak készülő ajándékban is segédkeztek.




A Duran Duran neve szinte teljesen összeolvadt a 80-as évekkel, pedig a 90-es, sőt a 2000-es években is volt slágerlista vezető daluk.
Utolsó albumuk, az All You Need Is Now, amely tavaly jelent meg, egyöntetűen magasztaló kritikákat kapott és a rajongók is imádják világszerte. Szinte mindenki kiemelte, hogy nagyon jót tett a csapatnak és a lemeznek is, hogy visszatértek ahhoz stílushoz, dallamokhoz és szövegvilághoz, ami annak idején az egész világon a listák élére repítette őket.
A hangzás egyszerre ismerős és erőteljesen új, mintha a Rio lemez folytatását készítették volna el, azt az albumot, ami soha nem jelent meg.

“Az egyik dolog amit szeretek ebben a lemezben” – mondta Simon Le Bon - “, hogy annyira fesztelen pop, fülbemászó, anélkül, hogy az akarna lenni. Számomra ez a hangzás olyan mint egy alternatív albumé, és ugyanebben voltunk annyira jók anno.
Nick Rhodes szerint producerüknek, Mark Ronsonnak komoly szerepe van az album sikerében. “Megtalálta azt az energiát, ami már talán régóta nem volt meg bennünk. Az inspiráció a világ egyik nagy rejtélye, de most nálunk újra működött.”
“Csodálatos volt ezt az albumot elkészíteni” – idézi fel Roger Taylor - “visszatértünk abba a hangulatba, amiben az első dalokat írtuk, még Birminghamben, a Rum Runner Klub vicces kis hátsó irodájában.”
John Taylor is osztja társai véleményét: “Mark szó szerint visszavitt bennünket oda, ahonnan a csapat eredetileg indult. Hitelességet vitt a hangzásunkba, ami őszíntén szólva, már kicsit hiányzott belőle.”

És mit mond maga a producer minderről? “ Az album hangzása sokkal energikusabb, fiatalosabb és vibrálóbb, mint bármelyik másik bandáé, akik 35 feletti átlagéletkorral rendelkeznek. A Duran Duran jobb és szerethetőbb, mint valaha.”

A mostani koncerteken 4-5 dalt is eljátszik a csapat erről az albumról a régi, óriási slágereik mellett, érdemes hát mindenkinek megnéznie őket élőben, június 28-án a BudapestArénában.



Jegyek még kaphatók a Ticketpro országos hálózatában és a www.livenation.hu oldalon keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése