2014. február 27., csütörtök

New Beat – together PANGEA (USA) a GMK-ban

Nincs is jobb a heves ordibálással és addiktív dallamokkal összeházasított pofonegyszerű punkzenénél – ezt pedig talán a műfaj egyik friss befutójelöltjeként előretörő together PANGEA tagjai tudják a legjobban. Hamarosan a laikusok is megtapasztalhatják, milyen élvezetes egy haver nyakában tivornyázni az eszement neo-blues/zajrockra: az amerikai formáció ugyanis június 8-án a GMK-ban nyújt majd egy züllött kakofóniában ténfergő előadást.

A Los Angeles-i székhelyű háromtagú csapat mondhatni papírformaszerűen járta ki a hasonszőrű produkciók felemelkedését biztosító szamárlétrát: hiszen a tP a gitáros-vokalista William Keegan hálószobaprojektjeként kelt életre, majd masszív külvárosi power trióvá alakulva obskúrus független kiadók és alattomosan terjengő 7”-es lemezek között szlalomozva lett dél-Kalifornia DIY közegének egyik szertelenül szórakoztató együttese, aminek hangzásvilágát kitűnően behatárolják azok az előadók (Ty Segall, Wavves, Black Lips, Mikal Cronin), melyekkel a hármasnak volt szerencséje együtt turnéznia.

A fiatal és bolond neogarázs szcéna mellett a 90-es évek alt-rockjának neves képviselőit, így a Weezert és a Nirvanát is előképeiként emlegető bagázs, noha csak most került igazán reflektorfénybe, korántsem tekinthető tapasztalatlannak. 2014 legelején jelent meg a formáció legfrissebb, BADILLAC névre keresztelt nagylemeze, ami nem csupán azért nyújthat bebocsátást a szélesebb közönség karjaiba, mert a legendás Harvest kiadó (Pink Floyd, Death Grips, stb.) égisze alatt látott napvilágot, hanem azért is, mert a banda véleménye szerint valódi szintlépést jelez az aktuális korong. Ezt pedig a korábbi lo-fi miliőt valódi izmos hozzáállásra cserélő munka alapján le sem tagadhatjuk: rajta ugyanis egy fékezhetetlen és mocskos megszólalás találkozik a melódiákkal is kitűnő barátságban lévő szerzeményekkel, az összhatás pedig garantáltan nem csak albumon nyújt adrenalindús élményt, hanem élőben is.

Jegyár: 800 Ft

Event: http://www.facebook.com/events/218752571658542

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése