2014. február 27., csütörtök

Zombivá váltak a Paddy and the Rats tagjai

Az ír kocsmapunk hazai képviselője, a Paddy and the Rats a Suzuki által megrendezett viaDAL elnevezésű klipverseny egyik nyerteseként kapott lehetőséget, hogy filmre vigye az egyik sikeres daluk történetét. Dermesztő hidegben, több mint 12 órán át forgatták legújabb videóklipjüket a Ghost From The Barrow című dalra. A végeredmény visszanézésekor azonban be kellett látniuk, hogy ez hasznára vált a klipnek, ugyanis a lehelletük kifejezetten látványos az éjszakai felvételeken, és ehhez még utólagos effektekre sem volt szükség.

A forgatás helyszíne az etyeki Korda Stúdió volt, a díszlet pedig a Jeremy Irons főszereplésével készült Borgiák című filmsorozatban is látható. A klipben egy tolvaj fiú és szerelme áldozatul esik egy gonosz bandának, akik felakasztják a fiatalokat. A fiú azonban zombiként visszatér és bosszút áll a haramiákon és egyesével vet véget züllött életüknek. Paddy, az énekes így meséli:

- A klip története tulajdonképpen a dal szövege, tehát ez adta magát, a jelmezes, kosztümös dolgokat pedig kifejezetten kedveljük. Ehhez a zenéhez amúgy is összetett képi világ kapcsolódik, ahol kalózok és az 1700-as évek alakjai jelennek meg. A díszletváros már önmagában lenyűgöző helyszín, szinte a történelemben érezheti magát, aki a házak között jár és ezt az érzést csak fokozta, hogy ott valódi világsztárok forgattak hollywoodi szuperprodukciót a közelmúltban.

A férfi szerepeket természetesen a zenekar tagjai alakítják, a női főszerepben pedig egy ismerős arcot láthatunk. Martinovics Dorina játssza a tolvaj fiú kedvesét, akit a nagysikerű HBO sorozatból, a Társas játékból is ismerhetünk és aki a Nemzeti Színház művésze és jelenleg a Vitéz lélek című Tamási Áron darab látható:

- Nagyon szeretek játszani ebben az előadásban, emellett most zajlanak a próbái a Boldogságlabirintusnak, ezeken kívül még a Mephistóban játszom, amit a tavalyi évadban csináltunk és átköltözött a Vígszínházba. Videoklipben még nem szerepeltem, de izgatott ez a műfaj, főleg, hogy a Paddys fiúk iszonyú jó zenét játszanak. A forgatáson nagyon jó volt a hangulat, a fiúk nagyon viccesek, kedvesek és profik voltak. Az egyetlen rossz élményem a forgatásról a hideg volt. Sokat fáztunk de rengeteget nevettünk aznap. – emlékszik a bájos színésznő

A kelta punk rock hazai helytartóiként számon tartott Paddy and the Rats naptárja már nagyon sűrű erre az évre. Rengeteg hazai és határon túli koncertet lekötöttek már, így a hazai rajongók mellett, többek között az olasz, belga, lengyel és német közönség is megtapasztalhatja majd, hogy milyen az igazi pub’n’roll!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése