2012. szeptember 21., péntek

Céline Dion aTorontói Nemzetközi Filmfesztiválon

"Unfinished Songs" címmel mutatkozott be Céline Dion és a dalszerző Diane Warren új dala, melyet a "Song For Marion" című brit filmhez írtak és rögzítettek. Az film írói és rendezői feladatai Paul Andrew Williams nevéhez fűződnek, a Song For Marion című film pedig szeptember 15-én zárta a Torontói Nemzetközi Filmfesztivált. Ez a dal Céline következő angol nyelvű albumára is felkerül, mely "Water And A Flame" címmel 2012 novemberében jelenik meg.

"A Song For Marion egy gyönyörű film." - nyilatkozta Dion. "Ez egy olyan történet, amelyben mindenki érintett. Rengeteget sírtam, de nagyon sokat nevettem is, miközben néztem. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ha csak egy kicsit is, de részese lehettem ennek a műnek azzal a dallal, melyet Diane Warren írt, és igazán jó élmény volt ismét vele dolgozni."

A Terence Stamp és Vanessa Redgrave főszereplésével készült Song For Marion című film egy tragikomédia, amely egy félénk, zsémbes nyugdíjasról, Arthurról szól, aki imádott felesége, Marion ötletétől vezérelve vonakodva ugyan, de csatlakozik a helyi, mindenféle konvencióktól mentes kórushoz. A Winstein Company filmjében Gemma Arterton és Christopher Eccleston is szerepet kapott, míg a produceri munkálatokat Ken Marshall és Philip Moross látta el. Moross, a Cutting Edge (az a cég, mely a film zenei anyagának felelőse) vezérigazgatója szoros együttműködésben dolgozott Diane Warrennel és a Sony Music-kal az "Unfinished Songs" elkészítésén, mely a film végefőcímeként csendül fel.

Az "Unfinished Songs" című dalnak köszönhetően nemcsak visszatért Céline a mozifilmek világába, de újra együtt dolgozhatott a tehetséges Diane Warrennel is. Warren immár 2 évtizede ír dalokat Céline-nek: ő szerezte a #1 "Because You Loved Me" című nótát, melyet Oscar- és Golden Globe-díj mellett 4 Grammy-díjra is jelöltek. A nóta végül két díjat nyert: Grammy-díjas lett a "Legjobb dal, amelyet mozifilm, televíziós film vagy más vizuális média számára írtak" kategóriában, míg szerzője az év legjobb pop dalszerzőjének járó ASCAP díjat kapta meg. Warren több mint egy tucat dalt írt Dionnak, melyek között megtalálható az "If You Asked Me To", a "Water From The Moon", valamint a "Love Can Move Mountains" is.

A Variety Magazine-nak adott interjújában Warren a következő nyilatkozta: "Nagyon régóta dolgozunk együtt, és szerintem igazán jó páros vagyunk, különösen ennek a nótának az elkészítésével. Azon az estén 19:30 és 21:30 között koncertet adott, majd 23:00 és 4.00 óra között a stúdióban énekelt. Éppen ez az, ami Céline-t megkülönbözteti mindenki mástól - elképesztő a munkamorálja."

További információk: http://www.celinedion.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése